Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća nije sreća

Jurčićev Dinamo = katastrofa! Je li itko iznenađen?

U jednoj riječi može se opisati Dinamova igra na otvorenju sezone u Osijeku - katastrofa!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li itko iznenađen? Malo tko, gotovo nitko. Izdanje "modrih" u Osijeku naslućuje da ni treći pokušaj Krune Jurčića na klupi Dinama u posljednje četiri godine neće se previše razlikovati u odnosu na prva dva. Ako su neki naivno posumnjali da bi moglo biti bolje, Jurčić ih je brzo prizemljio.

>> Jurčić 'poklopio' Maminja: 'Kuka i nariče' kao da ga čeka Real!

Ni uz najbolju volju u Gradskom vrtu nije se moglo nazrijeti što su „modri“ radili na pripremama. Koncepcija igre – totalna nepoznanica. Najzanimljivije je što Jurčić tvrdi da nije „nezadovoljan načinom na koji su pokušavali igrati“, a to je igra kratkih pasova. Mi bismo dodali da je naglasak na pokušavali. Velika je, naime, razlika između pokušati i napraviti.

Već smo pisali kako je traženje alibija u prodaji Matea Kovačića ili mladoj momčadi totalni promašaj. Dinamo je gostovao u Osijeku, a ne u Madridu. Ne podcjenjujemo Osijek, dapače, radi se o klubu velike tradicije, no trenutačno jedva egzistira, rasprodaje svoje igračko blago u bescjenje, čak i kadete i juniore, i bori se za goli opstanak. Mislimo da ne treba podsjećati u kakvoj je situaciji više od pola lige. Gotovo cijela liga može samo sanjati uvjete u kojima uživaju igrači i treneri Dinama. Stoga je Jurčićeva „kuknjava“ za Kovačićem potpuno deplasirana. I bez njega je Dinamo barem tri puta jači od ostatka kompletne lige. Međutim, to se u Gradskom vrtu nije moglo zamijetiti.

Slijedi utakmica s Rijekom na Maksimiru. Budući da teško može biti gore nego u Osijeku, Dinamo će sigurno igrati bolje, no pitanje je hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Jurčiću treba pobjeda za mirniji nastavak sezone. Pri tome ne mislimo da bi mogao doći u pitanje naslov prvaka, već Jurčićeva stolica. Naime, nakon Rijeke slijedi Hajduk pa Slaven Belupo. Zareda li Jurčić s negativnim rezultatima, nije nemoguće da se Maminjo odluči za „sječu trenera“.

Jedina olakotna okolnost za Jurčića eventualno bi mogao biti pretjerani umor Dinamovih nogometaša od zimskih priprema. Dinamo već godinama, prema našem mišljenju, radi stratešku pogrešku. Od posljednjeg stolovanja Velimira Zajeca na Maksimiru „modri“ nisu odradili kvalitetne bazične pripreme. I Jurčić, i Halilhodžić i posebice Čačić zimi su uglavnom radili na relaksaciji igrača kako bi u što boljoj formi dočekali nastavak sezone, a ljeti nije bilo vremena za ozbiljnije pripreme zbog ranog početka kvalifikacija za Ligu prvaka.

Glavni je to razlog zbog čega su „modri“ početkom listopada izgledali kao „probušeni balon“, što se najbolje vidjelo u utakmicama Lige prvaka. Ako je Jurčić odlučio promijeniti trend te je bazične pripreme ciljano odradio u proteklom zimskom razdoblju, svjestan da će u početku sezone njegova momčad trokirati, ali i da će se dizati kako sezona bude odmicala te da će vrhunac dosegnuti u kvalifikacijama za Ligu prvaka i samoj Ligi prvaka, to bi mogao biti jedan od razloga zbog čega je Dinamo u Osijeku izgledao tromo i neefikasno. No, prema izvješćima koja su stizala iz Turske i Hercegovine, nije se moglo zamijetiti da su Dinamovi igrači pod nekim posebnim opterećenjem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider