Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kruno već traži alibi

Jurčić 'poklopio' Maminja: 'Kuka i nariče' kao da ga čeka Real!

Na dan kada neuništivi Miroslav Ćiro Blažević slavi svoj 78. rođendan, njegov učenik Kruno Jurčić s Dinamom otvara drugi dio sezone Prve HNL zaostalom utakmicom u Osijeku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da Jurčić nastavak sezone dočekuje s „grčem u želucu“. Iako ima značaju bodovnu zalihu (osam bodova) u odnosu na drugoplasiranog Hajduka, Jurčić je ipak na iglama, barem sudeći prema njegovim izjavama. Raspored mu ne ide na ruku. Dinamo nakon Osijeka dočekuje Rijeku, zatim ide Hajduku, a potom na Maksimir stiže Slaven...

Još kad se uzme u obzir da je ulazak u sezonu nakon zimskih priprema uvijek delikatan te da je momčad ostala bez nekih važnih igrača, lako je zaključiti zbog čega je Jurčić nemiran.
„Modri“ stižu u Gradski vrt bez igrača na kojem je Jurčić mnogo toga temeljio. Mateo Kovačić je u zimskom prijelaznom roku prešao u Inter iz Milana.

Jurčić otvoreno kaže da je Kovačićev odlazak poremetio njegovu koncepciju igre. Reći će, doduše, da je Dinamo dobar i da ide po tri boda u Osijek, ali glavobolje se jasno vidi na njegovom licu. Emocije se miješaju u njegovim rečenicama, čas se čini da je zadovoljan, a čas da je potpuno nezadovoljan. S nekim rečenicama kao da već traži alibije.

„Nemoguće je uz ovakav odljev kvalitetnih igrača konstantno proizvoditi nove igrače i držati razinu dosadašnjih Dinamovih rezultata“, kazao je Jurčić prije polaska u Osijek i time izravno demantirao svojeg gazdu Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika Dinama, koji je na nedavnoj press-konferenciji poručio upravo obratno.
„Kovačićeva prodaja jest korak unatrag, ali samo kako bi napravili dva koraka naprijed“, slikovito je objasnio Maminjo, pa još dodao: „Daj Bože i da Halilović ode sutra jer tata ima rješenje.“

Dakle, nema ni govora o odstupanju od zadanih ciljeva, riječ „nemoguće“ kod Maminja se ne nazire ni na obzoru. Liga prvaka i dalje je „pod mus“, a o tituli prvaka da i ne govorimo. Jurčić, čini se, nije baš istog mišljenja. Prilično je rezignirano odgovorio na pitanje kako je zadovoljan s pojačanjima.
„Znate tko je otišao, a i tko je došao“, procijedio je kroz zube, pa nanizao imena koja su napustili Maksimir ove zime: Kovačić, Vida, Tonel, Alispahić, Calello, Pokrivač, Puljić, Carrasco...

Postavlja se pitanje zbog čega ih je, ili barem neke od njih, pustio ako sada za njima toliko žali? S obzirom na Jurčićev ton, netko bi mogao zaključiti kako nema baš nikakvog utjecaj na kadrovsku politiku. Ako je to istina, onda je porazna, jer svaki trener koji drži do sebe, posebice u velikim klubovima, a to Dinamo svakako jest, želi imati pod kontrolom odlazak i dolazak igrača. Ili je Jurčić podigao ruku kod svakog transfera ili ga nitko ništa nije ni pitao. Treće ne postoji.

Jurčić apelira na navijače Dinama da podrže mlade igrače „modrih“. I mi podržavamo taj apel, ali stječe se dojam da Jurčić želi prikazati kako Dinamo danas gostuje kod Bayerna, a sutra kod Reala i Barcelone.

Ako Jurčić „kuka i nariče“, što bi tek trebao reći trener Osijeka Stanko Mršić? Ionako premlada momčad mu se u zimskom prijelaznom roku osula kao „bugarska skupština“, financijska situacija u klubu je katastrofalna, djelomične isplate zaostalih plaća kod njegovih igrača izazivaju radost kao kod djece snježne pahulje. Dinamo i Osijek igraju u istoj ligi, ali čini se kao da žive na različitim planetima.

Koliko god Dinamu otišlo igrača i dalje je po svemu u golemoj prednosti ispred svih ostalih klubova u Hrvatskoj. Ako u Dinamu nije baš sve „tip top“, u ostalim klubovima HNL-a još je barem sto puta gore. Stoga Jurčić nema pravo na alibi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider