Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi put sa seniorima

Jurčić već našao zamjenu za Sammira: 'Modri wunderkind' pozvan na trening!

Trener Dinama Kruno Jurčić izbacio je svoju najveću zvijezdu Sammira iz prve momčadi, a potom je odmah pronašao zamjenu u novom „modrom wunderkindu“, 15-godišnjem Alenu Haliloviću…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjestan da je dotjerao „cara do duvara“ Sammir se jučer pojavio već u „cik zore“ na Maksimiru kako bi prionuo postavljenoj terapiji i treninzima snage. Već poslijepodne na Twitteru se oglasio u sasvim drugačijem tonu nego dan prije: Ni traga riječima koje počinju sa k, već samo kratka rečenica: „Maksimirski stadion – radi se!“ napisao je Sammir.

Možda je Jurčićev poziv Haliloviću pripomogao Brazilcu da konačno shvati kako nitko nije nezamjenjiv i da se u nogometu ne živi od stare slave. Šalu na stranu, mlađahni Halilović neće baš biti Sammirova zamjena u službenim utakmicama, ali hoće na treninzima prve momčadi „modrih“, i to već od srijede ujutro. Po nalogu glavnog trenera Dinama Halilović bi se trebao pojaviti na jutarnjem treningu u 10.00 na Hitrec-Kacianu.

Ako se to uistinu dogodi, Haliloviću će to biti prvi trening sa seniorskom momčadi Dinama. Još do ljetos Halilović je bio „maksimirski slučaj“, a sada polako postaje član glavne momčadi. Možda je takav rasplet situacije dio dogovora između izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i Alenova oca Seada, nekadašnjeg poznatog nogometaša Dinama i trenera u omladinskoj školi „modrih“, koji je sa sinom pod rukom imao namjeru „odmagliti“ iz Maksimira, navodno u smjeru Atletico Madrida, no pod prijetnjom suspenzije ipak se vratio pod okrilje matičnog kluba.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se mladi Halilović snaći u prvom kontaktu sa zvijezdama Dinama Milanom Badeljom, Tonelom, Šimunićem, Vidom i ostalima, a pretpostavljamo da će mu najveći oslonac biti tek dvije godine stariji Mateo Kovačić, trenutačno najperspektivniji Dinamov nogometaš koji je već dosegao zvjezdani status i sasvim dobro se s time nosi. Međutim, mlađi kolega već ga je u nečemu pretekao. Nakon dogovora Mamića i Alenova oca, Halilović junior navodno je dobio znatno bolji ugovor nego što je u toj dobi imao Kovačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider