Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Svlačionica' nema komentara!

Jurčić bez milosti: Saznajte što je poručio Sammiru koji žudi za sinom i Brazilom

Krunoslav Jurčić povukao je možda i najteži potez u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, a koji igrači Dinama ne žele komentirati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener „modrih“ stavio je na „led“ najboljeg i najskupljeg igrača Dinama Sammira nakon niza Brazilčevih nepodopština i noćnih eskapada. Kako se na današnjoj popodnevnoj press-konferenciji uglavnom govorilo o "ratu Dinamove uprave s najekstremnijim pripadnicima Bad Blue Boysa, detaljnije odgovore o "slučaju Sammir" potražili smo kod trenera Jurčića.

"Sammir do daljnjega ne konkurira za prvu ekipu, što opet znači da će trenirati po jednom posebnom programu. I onog trenutka kad osjetimo, odnosno kad vidimo da prihvaća zakone sustava onda ćemo početi ozbiljno računati na njega", kazao je Jurčić za NovuTV.

Postavlja se pitanje što točno znači, odnosno kada će se Sammir uključiti u rad prve momčadi?
„Nama je u cilju da Sammir bude pravi igrač, da donosi nama kao klubu, ali i sebi kao igraču. Međutim, on mora dati jednu kvalitetnu povratnu informaciju i reakciju. Kad to učini, bit će dio kluba.“

Kako uopće objasniti Sammirovo ponašanje kad se prisjetimo noćnih izlazaka, noćenja u policijskoj postaji zbog vožnje automobila pod utjecajem alkohola, pa do najnovijeg kršenja klupske discipline?

"Pa, ja s njim imam jedan jako kvalitetan odnos. Jako puno pričamo. To su problemi koji nisu za javnost, međutim tko priča s njim i tko zna za te probleme ima puno više razloga za razumijevanje tih njegovih reakcija."

Je li možda problem u tome što klub nije dopustio Sammiru da ode u Brazil? Znamo da mu se nedavno rodio sin?
„Nije uobičajeno u profesionalnom nogometu da igrač napušta klub usred sezone i odlazi na određeno vrijeme u daleku zemlju. Klub je reagirao po svim profesionalnim uzusima.“

Možete li potvrditi da je Sammir dolazio na treninge u mamurnom stanju?

"Pa dobro, ja to ne bih komentirao. Ja sam reagirao onog trenutka kad je povrijedio klupsku disciplinu“, zaključio je Jurčić.

Ni Šime Vrsaljko nije želio posebno komentirati je li Sammirovo ponašanje uzdrmalo „modru“ svlačionicu.

"To ne bih htio komentirati. To je unutar naše svlačionice i ako trebate pitajte njega. Ja o tome ne želim pričati", kratko je odgovorio Vrsaljko, koji ove sezone doista nema sreće sa ozljedama i kartonima.

"Propustio sam tri utakmice Lige prvaka zbog crvenog kartona, a sada ne mogu igrati ni za reprezentaciju zbog ozljede aduktora. Ali, što se može, vratit ću se još jači", zaključio je Vrsaljko koji u petak ide na ultrazvuk nakon kojeg će biti jasnije koliko će pauzirati.

U "maksimirskom zaljevu" bura očito nikad ne miruje. Nakon prepucavanja na relaciji uprava - navijači, barem oni najfanatičniji, dobili smo i novu sagu o Sammiru, vječnom "enfant terribleu" modre svlačionice. No, bode u oči da je do eskalacije slučaja došlo u trenutku kada slijedi dvotjedna stanka zbog nastupa reprezentacije. Neki će reći da je "situacija" odlično tempirana, baš u trenutku kada Dinamo nema obveza. Ma, uvijek gazda brine o svojem "Filhu", čak i kad ga kažnjava...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider