Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka važnija od Rijeke

Jurčić 'rafalnom paljbom' po HNS-u: To nije normalno!

Dinamo u utorak (20.45) očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka s Folom Esch....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u Luksemburgu slavio s visokih 5:0 i time zapravo riješio pitanje ukupnog pobjednika. To je i razlog zbog čega Krunoslav Jurčić nije odveo „modre“ u karantenu kako je običaj prije europskih utakmica.

>> Dinamo u završnici dotukao Zadar, dva pogotka Kramarića!

>> Pet golova 'modrih' u dvadeset minuta: El Soudani opet briljirao!

„Ovu utakmicu stavljamo u kontekst sezone i utakmica koje slijede. Sastav? Neće biti toliko promjena kao protiv Zadra jer se dižemo u natjecateljskoj formi, a to se može napraviti samo preko utakmica“, kazao je Jurčić na današnjoj press-konferenciji, a prenosi službena web stranica Dinama.

Ademi i Addy zaliječili su ozljede, a Pinto i Pamić pojačano su trenirali kako bi nadoknadili „zaostatke“. Sammir i Ibanez ne konkuriraju za utakmicu zbog ozljeda.

Dinamo će igrati dvije utakmice u dva dana

„Ako Fola bude igrala bunker kao u prvoj utakmici, onda će to opet biti 'probijanje' istoga i pitanje kada ćemo ga probiti. Širi teren na Maksimiru? Da, širi je nego tamo i namočit ćemo ga kako lopta ne bi zapinjala kao u prvoj utakmici“, objašnjava Jurčić koji će sudarati s probleme „gustog rasporeda“.

Nakon što apsolvira Folu, Dinamo će u samo dva dana igrati dvije utakmice – derbi s Rijekom na Kantridi u nedjelju i u utorak prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka s pobjednikom u dvoboju Sutjeske i Sheriffa.
„O mogućoj zamjena domaćinstva naši protivnici nisu htjeli niti razgovarati tako da se ništa nije moglo dogovoriti. Naravno da nam to jako smeta jer nije normalno igrati nakon dva dana niti to ima igdje u Europi“, kazao je Jurčić i dodao:

Liga prvaka važnija od Rijeke

„Iskreno, mislio sam da nećemo morati raspravljati o ovome jer sam vjerovao da je cilj našeg Saveza uspjeh klubova u Europi, ali sada nema smisla previše pričati o tome. Nama je glavna utakmica Lige prvaka, a ne ona protiv Rijeke.“

Jurčić je prokomentirao i potencijalno problematičnu situaciju s Antom Rukavinom, jednim od najbolje plaćenih igrača Dinama koji u dosadašnjem dijelu sezone isključivo grije klupu.

Rukavina će dobiti priliku

„On će već sutra dobiti svoju minutažu jer je igrač koji u ovom periodu uvijek jako dobro izgleda. Izgubio je oko tjedan dana zbog ozljede, ali odlično trenira, vraća se i vjerojatno neće početi utakmicu protiv Fole, no dobit će priliku“, zaključio je Jurčić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider