Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Josip Grbić v.d. predsjednik Hajduka, Vučević još čeka potvrdu

Završen je sastanak Nadzornog Odbora Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi NO Hajduka nakon više od dva i pol sata vijećanja odlučili su da će Josip Grbić biti novi v.d. predsjednika Hajduka. Na sastanku se očekivalo da će biti donesena odluka i o treneru, odnosno ostanku Vučevića na klupi, ali se odluka prolongirala za nekoliko dana.

'Dosadašnji predsjednik Joško Svaguša je podnio ostavku, a NO je osigurao uvjete za normalno funkcioniranje Hajduka. Hvala gospodinu Svaguši za sve kvalitetno što je u proteklom razdoblju učinio', kazao je predsjednik NO Petroslav Sapunar  te objavio ime nasljednika:

'Jednoglasno je donesena odluka da Josip Grbić preuzme tu funkciju u ovom prijelaznom razdoblju, obavit će se razgovori s Goranom Vučevićem, te će se u idućim danima uskladiti detalji oko njegovog ostanka na klupi Hajduka. Razgovarali smo na sastanku NO i o natječaju za novo vodstvo, tročlanu Upravu, vrlo brzo će se ići u realizaciju', prenosi Sapunarove riječi službena stranica kluba.

Grbić od danas tako više neće obavljati direktorsku funkciju, tijekom idućih 40-ak dana će kao privremeno rješenje obavljati isključivo ulogu predsjednika Hajduka.

'Hvala svima na ukazanom povjerenju! Svoj posao ću obavljati profesionalno, časno i pošteno, kao i do sada. Hvala i dosadašnjem predsjedniku Svaguši na svemu što je u posljednjih godinu i pol dana dao za razvoj Hajduka', bile su prve riječi novog predsjednika Grbića.

Uspjeli smo kontaktirati telefonom Andabaka koji se složio da umjesto Svaguše privremeno predsjedničku dužnost obavlja Grbić, a Mamića nismo uspjeli kontaktirati

Što se tiče Vučevića, s Kerumom je dogovorio suradnju u sljedeće dvije i pol godine. Vučević je od Keruma tražio veće ovlasti u vođenju momčadi, a budući da se Kerum složio s njegovim zahtjevima, pristao je prihvatiti ponudu. Vučević bi trebao imati ulogu menadžera engleskog tipa, s ovlastima i u dovođenju igrača.

Odgovarajući na upite novinara, Sapunar je rekao da sjednici Nadzornog odbora, koji broji ukupno devet članova, nisu nazočila dva – Jako Andabak i Tomislav Mamić.

"Uspjeli smo kontaktirati telefonom Andabaka koji se složio da umjesto Svaguše privremeno predsjedničku dužnost obavlja Grbić, a Mamića nismo uspjeli kontaktirati", objasnio je Sapunar.

Grbić je kazao kako ga je "malo iznenadilo" povjerenje koje mu je Nadzorni odbor ukazao.

"Ja sam zaposlenik Hajduka i prihvaćam ovu dužnost", rekao je Grbić.

Na upit novinara hoće li se na natječaju kandirati za novo članstvo Upravnog odbora, odnosno predsjednika Uprave, Grbić je odgovorio kako će o tomu razmisliti. Na upit je li splitski gradonačelnik Žaljko Kerum podržao večerašnje odluke Nadzornog odbora, Sapunar je odgovorio potvrdno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider