Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U spomen na Turinu

Jerko Leko do kraja karijere s brojem 27: To je najmanje što sam mogao učiniti

Na stadionu 'Friends Arena' u Stockholmu rijetko tko je mogao suspregnuti suze u spomen na iznenada preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stadionu se okupilo 8.058 gledatelja, a sav prihod s utakmice namijenjen je Turininoj obitelji, trudnoj supruzi Senki s kojom je Ivan imao i dvije blizanke. Nažalost, stadion kapaciteta 50.000 gledatelja nije bio pun.

>> AIK i Dinamo u čast Ivana Turine: 'Joja zauvijek u našim srcima'

Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta, s obzirom da je Turina u švedskom klubu nosio broj 27 na dresu. S tim brojem na leđima nastupio je i Jerko Leko koji će u spomen na svog prijatelja do konca karijere na leđima imati taj broj.

"To je najmanje što sam mogao učiniti," poručio je veznjak hrvatskog prvaka.

"Zauvijek će biti u našim srcima. Dogodila se tragedija, ali svi moramo biti snažni zbog Senke i djece. Ivan će zauvijek biti u našim srcima. Moramo biti jaki. Ivane, počivaj u miru," kazao je uplakani Štrlek.

Tijekom utakmice za domaćine je nastupio 49-godišnji Nebojša Novaković, AIK-ov pomoćni trener. Novaković je bio veliki prijatelj hrvatskog vratara i u njegovu čast se barem nakratko vratio nogometu.

Sahrana hrvatskog vratara bit će u petak u Zagrebu, a dolazak je potvrdila i kompletna momčad AIK-a. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider