Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Javna tribina: 'Dinamo više nije ni hrvatski, ni zagrebački'

U organizaciji ujedinjenih frakcija BBB-a, održana je javna tribina pod nazivom 'Dinamovo sutra'…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prostorije 'Tribine grada Zagreba' na Kaptolu ugostile su i jednu vruću temu - Dinamo. Navijači su pokušali okupiti sve koji imaju nešto relevantno reći u vezi današnjeg Dinama, ali i sutrašnjeg. Bili su pozvani političari iz svih stranaka, kao i maksimirski šefovi, no osim brojnih navijača odazvali su se samo predsjednik gradske skupštine Boris Šprem, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić te Josip Kregar.

Cilj BBB-a bio jeovom tribinom raspraviti o transparentnijem poslovanju Dinama. Način na koji Dinamo danas funkcionira nije baš jasan, osim onima koji ga vode. Nevjerojatno je da je javnosti nedostupan statut Dinama, koji je Udruga građana.

Navijači žele da se, ako već klub nije privatiziran, predsjednik bira demokratski

'To je apsurdno, svaki građanin ima pravo vidjeti taj dolument', istaknuo je Kregar.

Zanimljiv je ustroj današnjeg Dinama. Na papiru je to Udruga građana, ali članovi Dinama ne mogu birati čelnike kluba. I Real i Barca su tako koncepirani, ali tamo navijači-članovi biraju, ne 'odabrani'.

U ime navijača na tribini je govorio Thomas Bauer koji je naveo kako se to radi u Europi. 'Barcelona ima 170 tisuća članova. Svaki godišnje daje 105 dolara i ima pravo izaći na izbore za predsjednika kluba. Ako navijači Dinama budu imali taj izbor i izaberu Zdravka Mamića onda neka bude predsjednik.'

Navijači žele da se, ako već klub nije privatiziran, predsjednik bira demokratski. Sada postoji jedan začarani krug gdje Mamićevi ljudi biraju Mamića, a nova lica nisu poželjna. Jedan Bayern ustrojen je tako da klub vode upravo navijači. Sponzori imaju tek 10 posto udjela. To je trend u svijetu.

BBB-i su poručili kako ne odustaju od bojkota dok se neke stvari u Dinamu ne promjene. Najvažniji zahtjev je odlazak apsolutnog gazde Zdravka Mamića koji čvrsto drži uzde kluba koji njegov nije jedino na papiru. Po njim, ističu navijači, Dinamo više nije ni hrvatski ni zagrebački.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider