Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sedam veličanstvenih'

Izbori u Hajduku: Navijači izabrali Nadzorni odbor, pogledajte tko je sve u njemu

Na Poljudu su tijekom noći objavljeni rezultati izbora za NO kluba u kojem će biti neka zanimljiva imena. Tu je i jedna dama te poznati odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je, kao većinski vlasnik dionica Hajduka, Grad Split odlučio kako će navijači i članovi kluba birati sedam od devet članova Nadzornog odbora Hajduka, održani su i prvi demokratski izbori na Poljudu. Kasno sinoć objavljeni su i rezultati.

''Na press konferenciji održanoj jutros s početkom u 1:38 sati, izborno povjerenstvo u sastavu predstavnika Udruge Naš Hajduk, Grada Splita i Hajduka objavilo je rezultate prvih demokratskih izbora za članove novog NO-a Hajduka'', stoji na službenoj stranici kluba.

Do 10. listopada učlanilo se 8307 navijača u 'Naš Hajduk'' od čega je 728 maloljetnika i 7579 navijača koji su imali pravo glasa na izborima za članove NO Hajduka. Od ukupnog broja članova s pravom glasa, izborima za novi NO Hajduka odazvalo se 3704 glasača, odnosno 49 posto. Prilikom provjere valjanosti glasačkih listića ustanovljeno je 326 nevažećih, odnosno 9 posto od ukupnog broja glasova.

Svi izabrani kandidati visoko su obrazovani stručnjaci raznih zanimanja, od ekonomije do prava. Ističu kako žele osigurati transparentan rad i poslovanje kluba te svojim stručnim znanjima pomoći klubu odnosno njegovoj upravi, ali i ukazivati na loše stvari u mogućem radu. Također, neupitna im je ljubav prema Hajduku.

Dakle, temeljem 3378 važećih glasačkih listića, odnosno 91 posto od ukupnog broja glasova, rezultati glasovanja za članove novog NO Hajduka su sljedeći.

1. Josip Paladino, Zagreb, rođ. 1950., prof.dr.sc. - 2843 glasova

Jedan od najuglednijih hrvatskih kirurga, Josip Paladino dobio je najviše glasova. Doktor znanosti i primarijus kaže kako ga ne zanima ni politika ni materijalna korist već samo dobobit Hajduka.

2. Šime Luketin, Split, 1953., dipl.oecc. - 2612

Bivši igrač Hajduka iz 70-ih i 80-ih godina danas je stručnjak za korporativno upravljenje. Diplomirani je ekomist koji je od 1994. godine predsjednik Uprave Credo banke.

3. Branka Ramljak, Split, rođ. 1962., prof.dr.sc. - 2097

Ova doktorica znanosti izabrana je kao jedina žena uopće u izboru. Predaje na Splitskom sveučilištu i stručnjak je za ekonomiju. Kaže kako vidi svoju ulogu u praćenju i nadzoru financijsko-računovodstvenih poslova gdje bi njeno dosadašnje iskustvo moglo pomoći cilju kojem svi teže, a to je stvaranje jakog Hajduka.

4. Vjekoslav Hrabar, Zagreb, rođ. 1971., dipl.oecc. - 1954

Ovaj diplomirani ekonomist koji živi u Zagrebu već se pokušao kandidirati za predsednika kluba, a svojom je ambicijom privukao pažnju medija.Kaže kako je upoznat sa svim financijskim izvještajima tijekom njegove kandidature za predsjednika kluba te želi naglasiti da nije ničiji čovjek, pripadnik niti jedne političke stranke i ne pripada nikakvim klanovima.

5. Nikola Koceić Bilan, Split, rođ. 1973., dr.sc. - 1463

Još jedan doktor znanosti, ovaj put s područja matematike. Docent je na Splitskom sveučilištu te ističe kako je najvažnija refernce ljubav prema Hajduku. ''Ta se ljubav može kratkoročno odglumiti ali se ne može lažirati jer se svjedoči životom i članovi Našeg Hajduka će je lako prepoznati kao istinsku.''

6. Ljubo Pavasović Visković, Zagreb, rođ. 1970., dipl.iur. -1204

Poznati odvjetnik s prebivalištem u Zagrebu medijski je dosta eksponirana ličnost. Kaže kako smatra nužnim izmjeniti mnoge stvari u Hajduku pa čak i pod cjenu kratkoročnih poteškoća za klub. Smatra neprihvatljivim običaj da osobe izvan kluba imaju ikakav utjecaj na klub (i u poslovnom i u sportskom smislu) jednako kao što neprihvatljivim smatra ponašanja koja narušavaju ugled kluba koji je institucija iznimne važnosti za Split, Dalmaciju i Hvatsku

7. Ante Majić, Zagreb, rođ. 1980., dipl.ing.elekt. dipl.oecc. – 1116

Ovaj inženjer elektrotehnike magistrirao je financije kao najbolji student, a poznat je i po svom blogu. Njegovo je stajalište sljedeće: ''Hajduk danas ima jako netrasparentno poslovanje koje omogućuje "lov u mutnom". Poslovanje treba učiniti transparentnim (što je i nužno s obzirom na usvojeni Kodeks) i omogućiti jasan račun prihoda i rashoda. Na taj način bi se postalo teško okoristiti od Hajduka, pa svi oni koji se žele obogatiti na Hajdukov račun više ne bi imali razloga biti u blizini istog.''

Imenovanje novih članova NO-a Hajduka održat će se na predstojećoj Skupštini dioničara 22. studenog 2011.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider