Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal uoči utakmice

Ivković odbio nagradu 'Tomislav Ivić', a onda mu je i službeno oduzeta

Napetost uoči utakmice Hajduka i Lokomotive dodatno se povećala nakon poteza Tomislava Ivkovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika se fešta sprema ove subote u Splitu. Torcida slavi 63. rođendan, a Hajduku stiže u goste Lokomotiva koju domaći navijači zovu Dinamo 2. Prvo mjesto Hajduka na tablici, ali i začuđujući izbor suca Brune Marića za tu utakmicu, maksimalno su nabrijali atmosferu u Splitu.

Kao ulje na vatru, stigla je informacija kako Tomislav Ivković ne želi primiti nagradu za trenera godine za prošlu sezonu u izboru splitskih novinara. Bacio je tako veliku mrlju na ime legendarnog Tomislava Ivića, čije ime nosi spomenuta nagrada.

Trener Lokomotive ima svoje razloge:

''Svi pričaju da je Lokomotiva privilegirana, pa neka je daju onome tko nije privilegiran. Neću primiti nagradu. Poštujem uspomenu na velikana Tomislava Ivića, ali ovo je moj prosvjed. Zahvalan sam i žiriju, jer se radi o ozbiljnim ljudima.''

Kaže Ivić da se umjesto o fešti i rođendanu Torcide, danima priča o sucima.

Ubrzo nakon Ivkovićevog istupa, stigla je vijest i kako mu se nagrada oduzima 'zbog neprimjerenog ponašanja kojim je prekršio propozicije natječaja, a u kojima stoji kako je uz rezultat i odgoj mladih nogometaša, u izboru za najboljeg hrvatskog trenera, visoko istaknut kriterij primjerenog ponašanja.''

U priopćenju se navodi kako je svojim izjavama Tomislav Ivković pokazao nedostatak poštovanja prema liku i djelu pokojnog Tomislava Ivića, a obezvrijedio je i sve one koji su mu dali svoj glas, videći u njemu trenera dostojnog nagrade (Marin Brbić, Stanko Poklepović, Damir Vrbanović, župan Zlatko Ževrnja....)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider