Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odustali od 1. lige

Inter i Rijeka mogu odahnuti: Dugopolje povuklo zahtjev za Prvu HNL!

Nogometni klub Dugopolje povukao je zahtjev za izdavanje licence za Prvu ligu. S obzirom na to da iz Druge u Prvu lige ulaze samo prva dva kluba, a to teoretski uz Dugopolje mogu biti samo Pomorac i Vinogradar, koji nisu ni predali zahtjev za licencom, postaje jasno da Inter i Rijeka ostaju u ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zašto je Dugopolje odustalo objašnjeno je u priopćenju, koje vam donosimo u cijelosti:

Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje, ali i jasan cilj NK Dugopolje da točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku.

Uprave. Naime, Uprava kluba je paralelno sa licenciranjem pregovarala s potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za Prvu HNL.

Na dan 25.04.2012 godine, u samom vrhuncu pregovora kada smo ispunili sve kriterije za licenciranje izuzev financijskih (koje smo u dva navrata dopunjavali i 30.04. dobili potvrdu o ispunjenju) a i sportski rezultat nam je bio naklonjen, u 15:58 sati putem faxa smo zaprimili poziv na dostavu očitovanja o Žalbi Komisiji za licenciranje HNS –a u kojoj se pobija Odluka Komisije za licenciranje sa obrazloženjem da je Komisija za licenciranje pogriješila i da NK DUGOPOLJE ne ispunjava također ni kriterij P.04 s oznakom „A“ koji je uvjet za izdavanje licence UEFA licence i Licence za I. HNL za natjecateljsku 2012/13. godinu obzirom da nije dostavio izvadak iz Registra profesionalnih športskih klubova (uz oznaku samo profesionalni klubovi). Obzirom na rok između zaprimanja Poziva putem faxa na dan 25.04.2012. godine u 15:58 sati i roka za dostavu očitovanja do 30.04.2012. godine, nismo sa potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo niti poslali Zahtjev za upis u Registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider