Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trojica dobila jedan auto

Inspektori na Poljudu: Sumnjiva utakmica Hajduka i Barcelone!

Premda bi oni koji vode Hajduk i “dilaju” informacije rado stalno vadili duhove prošlosti, pa se svakih nekoliko dana vrte priče o posljednjih dvadeset godina poslovanja bijelih, stigla je i jedna novija priča

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda bi oni koji vode Hajduk i “dilaju” informacije rado stalno vadili duhove prošlosti, pa se svakih nekoliko dana vrte priče o posljednjih dvadeset godina poslovanja bijelih, stigao je i jedan noviji “duh”. Naime, Državni inspektorat istražuje Hajdukovu utakmicu protiv Barcelone. Djelatnik Državnog inspektorata banuo je na Poljud, zatražio ugovor utakmice s Barcelonom, a saznajemo da će se pretresti i način prodaje ulaznica.

Prijava iz srpnja

Ima i još nekih detalja koji zanimaju inspektore. Hajduk će inspektoru već u ponedjeljak predočiti zatražene dokumente, u četvrtak to nije bilo moguće jer u klubu nije bilo predsjednika uprave Hrvoja Maleša. Iza akcije inspektora stoji anonima prijava podnesena Državnom inspektoratu. Zanimljivo, prijava datira još iz srpnja, utakmica je odigrana 23. srpnja, što znači da je bilo onih revnih koji su reagirali odmah nakon što je Barcelona odletjela iz Splita.

Podsjetimo, Hajduk je za gostovanje Barcelone, nakon što je dobio popust, platio 1,8 milijuna eura. A smatra se da su Splićani propustili zaraditi velik novac od velikog sportskog spektakla. Procjene zarade bile su od dva milijuna kuna do više od 500 tisuća kuna, a bivši predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar izjavio je da je napravljena “pozitivna nula”. No, to su bile “unutarstranačke” Hajdukove borbe.

Poljud je bio rasprodan, ulaznice za tu utakmicu prodavale su se u rasponu od 300 do 1050 kuna, a VIP ulaznice stajale su 2500 kuna.

Kao najveći Hajdukov plus iz utakmice s Barcelonom može se navesti 6200 prodanih pretplata za sezonu 2011./12. jer su u paketu sa svim ovosezonskim utakmicama ulaznice za gostovanje Katalonaca bile dosta jeftinije.

Naravno, da ne bi sve bilo u ovom vremenu u kojem Hajduk nema za plaće i mora posuđivati ili dizati kredite, vratimo se malo i u prošlost.

Trojica dobila jedan auto

Davno, prije više od deset godina, u suradnji s Hrvatskom lutrijom, u prodaju je bila puštena Hajdukova srećka, a nagrada je bio jedan automobil. No, javila su se tri dobitnika, svi s valjanim srećkama.

Bilo je povuci-potegni, prebijanje, pa ovo, pa ono, a na kraju je ostao spor s Hrvatskom lutrijom težak, prema financijskom izvješću iz 2010. godine, 393 tisuće kuna. Pa je i on sada došao na naplatu... (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati