Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slušali Vlaović, Jurčić...

Igor Tudor gostovao na 12. lonferenciji za kondiciju sportaša

Zagreb je posljednjih dana u znaku 12. Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 1300 sudionika i od 20 predavača svrstavaju zagrebačku KPS uz bok najvećim međunarodnim konferencijama a atraktivnost sadržaja i predavača najavljuju nove seminare i radionice koje će se održavati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Veliko zanimanje izazvao je jučerašnji međunarodni seminar KONDICIJSKA PRIPREMA U NOGOMETU koji je bio namijenjen kondicijskim i nogometnim trenerima te ostalim stručnim kadrovima u nogometu.

Najpopularniji gost ovogodišnje konferencije, stručnjak za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda iz FC Real Madrid Carlos Lalin, otkrio je zanimljive podatke i poučne informacije, a njegovo su predavanje između ostalih pratili i nogometni treneri Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić, te bivši vatreni Goran Vlaović.

Uz Lalina, na seminaru su sudjelovali i glavni trener i kondicijski trener HNK Hajduk Igor Tudor i Boris Peyrek, kondicijski trener aktualnih prvaka Europe, srpske U-19 nogometne reprezentacije Marko Stojanović i drugi.

“Seminar o kondicijskoj pripremi u nogometu predstavio je iskustva međunarodnih kondicijskih eksperata. Uvijek je inspirativno čuti stručnjake koji svakodnevno rade s vrhunskim sportašima, a spremni su podijeliti svoje znanje i iskustvo s drugima. Ovakvi su seminari dobra prigoda za otvaranje novih stručnih tema koje provociraju stručni napredak trenera. Većina od 500’tinjak sudionika se slaže da je potrebno više ovakvih seminara. To će biti novi izazov za KIF, UKTH i EPCA-u!” – izjavio je po završetku konferencije prof.dr.sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Najuspješniji hrvatski i strani stručnjaci i znanstvenici kao što su Jeff Chandler (NSCA), Edward Yu, Sergej Ostojić, Mario Tomljanović, Ranko Rajović, Izet Rađo, Slavko Obadov, Patrik Drid, Milan Čoh, Joško Vlašić, Julio Calleja, Kemal Idrizović, Josip Zekić, Marino Bašić i drugi raspravljali su o temama poput dijagnostika specifičnih kondicijskih sposobnosti, metodika i programiranje kondicijskog treninga, kondicijski trening djece i mladih, kondicijska priprema u funkciji zdravlja i drugo.

Konferenciju su pratili brojni regionalni ali i svjetski mediji a između 1300 prijavljenih sudionika bilo je i gostiju iz Amerike, Španjolske, susjednih zemalja te stručnjaci iz gotovo svih vodećih Hrvatskh sportskih institucija. Najboljim kondicijskim trenerom za 2013. prvog je dana konferencije proglašen Splićanin Mario Tomljanović, a Gradonačelnik Bandić je najavio gradnju centra izvrsnosti i nove multifunkcionalne dvorane na KIF-u.

Pohvale ovogodišnjoj konferenciji uputili su brojni državni i sportski dužnosnici. Prvog dana predstavljena je i nova publikacija s tematikom juda – priručnik pod naslovom Judo osnove, autora prof.dr.sc. Hrvoja Sertića i dr.sc. Ivana Segedija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider