Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk odmah odgovorio!

HNS suspendirao Hajduk, Osijek, Šibenik i Karlovac!

Iz Hrvatskog nogometnog saveza stižu nove loše vijesti po spomenute klubove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Disciplinske komisije HNS-a Tin Dolički donio je odluke o suspenziji NK Karlovac, HNK Šibenik i HNK Hajduk. Razlozi su, piše na službenim stranicama HNS-a, sljedeći:

NK Karlovac – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Borislavu Pilipoviću, Mislavu Leki, Adisu Stamboliji, Andrei Ottochianu, Goranu Pareckom, Vedranu Bebleku, Ivanu Zgrabliću, Igoru Lovriću, Igoru Novakoviću i Marijanu Budimiru

HNK Šibenik – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Antoniju Jakolišu, Marku Kartelu, Ivanu Fuštaru, Marku Čuliću, Alenu Šubiću, Ivanu Medvidu i Goranu Blaževiću

HNK Hajduk – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema HNK Šibenik

NK Osijek - zbog duga Branku Karačiću od 223 tisuće kuna.

Dodajmo da je u Hajdukovu slučaju riječ o nedavnoj presudi Arbitražnog suda prema kojoj je Šibeniku trebalo biti isplaćeno 350 tisuća eura od transfera Ante Rukavine u Panathinaikos.

Svi imaju pravo na prigovor u roku od dva dana, koji će automatski odgoditi suspenziju (osim u slučaju Karlovca), no i o tome odlučuje Disciplinska komisija. Uz prigovor se mora platiti i taksa od tri tisuće kuna, što bi značilo da Karlovac mora platiti 30 tisuća kuna takse za ukupno 10 prigovora. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji.

Hajduk je vrlo brzo nakon primitika vijesti o suspenziji, objavio reakciju na svojim službenim stranicama.

"Hajduk je zatražio da se ne pokreće postupak jer smo protiv odluke Arbitraže HNS-a podnijeli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu prije mjesec dana i za očekivati je da bi o toj tužbi Županijski sud u Zagrebu uskoro trebao donijeti odluku. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka Arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji", istaknuo je odvjetnik Hajduka dr. sc. Damir Primorac.

Treba reći i kako su Karlovac i Varaždin pod suspenzijom i prije ove najnovije odluke HNS-a. Za te, uvjetno rečeno, stare stare slučajeve, iscpljene su pravne mogućnosti žalbe i njih se ne može odgoditi prigovorom. Na posljednjoj skupštini HNS-a izmjenjen je disciplinski pravilnik koji sada kaže kako se suspenzija mora skinuti do 16 sati dan uoči utakmice. U prijevodu, ne riješe li Karlovac i Varaždin svoj status do petka u 16 sati, povjerenik lige Josip Brezni u 16.01 obaviještava protivnike, Lučko i Cibaliju, o otkazivanju utakmice. (I.Š./Ž.V./VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider