Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Drama u HNS-u se nastavlja: Iznenada zakazana nova Skupština!

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić objavio je kako će sjednica Skupštine biti održana već u četvrtak…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnjoj redovitoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a donijeta je odluka o pomicanju datuma sjednice Skupštine HNS koja se trebala održati 19. travnja, a održat će se u četvrtak, 7. travnja.

„Na sjednici je bilo više točaka, a točka 2. bila je aktualna situacija. Odnosila se na trenutačne djelatnosti Saveza, a s obzirom na razno razne situacije, članovi IO-a tražili su da im se kronološki predoči sve što se događalo od 17. prosinca 2010. pa sve do danas, uključujući razne napise, a sve u funkciji kakao bi Savez mogao normalno funkcionirati. Krajem te točke došlo se do saznanja da je potrebno sazvati Skupštinu Saveza, a sazvat će se u četvrtak u hotelu Sheratonu, s početkom u 10 sati. Tamo će dominirati točka o aktualnoj situaciji u hrvatskom nogomet, te će se usvojiti proračun za 2011/2012.“, izjavio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić dodajući da je IO izdao posljednje upozorenje suspendiranim članovima Skupštine i članovima IO-a.

„Ponašaju se kao da nisu suspendirani. Tome se mora stati na kraj“, izjavio je Srebrić dodajući da je prihvaćena zamolba Gruzije da se kvalifikacijska utakmice odigra dan prije nego što je predviđeno, odnosno 3. lipnja.

Srebrić je naglasio da su pozivnice za Skupštinu poslane danas. Zbog čega je zapravo pomjeren datum Skupštine?

„Potreba da se situacije dovede u razinu poslovanja koji će omogućiti optimalnu realizaciju i novu konsolidaciju“, odgovorio je GT.

Je li se raspravljalo o možebitnoj odluci Ministarstva uprave da poništi obje Skupštine?

„Nije se o tome posebno raspravljalo. To su izvori iz dnevnih medija. O tome nema nikakvog pisanog dokumenta. Mogli bi izraziti uvjerenje da je opće čuđenje kako se to može uzeti zdravo za gotovo, a tekst još nije ni započet.“

Vidjeli ste se ministrom Davorinom Mlakarom?

„Jesmo. Je li to zabranjeno?“ replicirao je Srebrić.

Rekli ste da je potrebna nova konsolidacija. Što je to znači?

„Dobit ćete odgovor na Skupštini“, kratko je odgovorio Srebrić.
Izaslanstvo HNS-a na čelu sa Srebrićem sutra putuje u Split kako bi dogovorilo detalje o utakmici s Gruzijom.

Hrvatska u Splitu nije odigrala kvalifikacijsku utakmicu već 14 godina. Bojite li se reakcije splitske publike?

„Ne. Nadamo se i očekujemo da će publika podržati reprezentaciju. Istina je da se jedno duže vrijeme nije igralo u Splitu. Sada činimo napore da se to ispravi.“

Srebrić nije htio spekulirati o tome gdje će se utakmica sa Gruzijom odigrati ako Split ipak ne pristane na organizaciju te utakmice.

„Nemamo opciju broj dva, ali mogu vam obećati da će se utakmica odigrati u Hrvatskoj. Šalu na stranu, doista o tome nismo razmišljali, ali imponira brzina kojom je reagirao Osijek“, zaključio je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider