Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštra osuda

HNS o neredima u Rijeci: Nastavak niza huliganskih ispada!

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem za javnost u svezi nereda na utakmici Rijeke i Hajduka na Kantridi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje zbivanja na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka koja su jasan primjer neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima protiv kojeg se treba nastaviti boriti snažnim mjerama.

>> Kaos na Kantridi: Pogledajte sukob Armade i policije na tribini

>> Navijači divljali: Kouassi poništio Benkov volej 'a la Van Basten'

HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je , primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente.

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih.

Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima", stoji u priopćenju HNS-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider