Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
80 tisuća kuna zbog rasizma

Hajduku novčana kazna zbog hukanja Belleu! Je li preblaga?

HNS je kaznio Hajduk sa 80 tisuća kuna zbog rasizma (hukanja Belleu) i baklji na utakmici protiv Istre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Delegat utakmice Hajduk – Istra 1961 u svom je izvještaju naveo da je zbog toga što su domaći navijači bacali pirotehnička sredstva u ograđeni dio igrališta i na teren za igru u 60. minuti utakmica morala biti prekinuti na jednu minutu. Nadalje, u 55. minuti utakmice gledatelji su se nesportski ponijeli prema igraču Istre 1961 Henriju Belleu kratkim hukanjem, što se ponovilo još nekoliko puta zbog čega je sudac Vlado Svilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio da se na razglasu izreče upozorenje da će utakmica biti prekinuta ako se hukanje ponovi.

Donoseći odluku o kazni, disciplinski je sudac kao olakotnu okolnost uzeo u obzir da je Hajduk, kako su naveli u svom očitovanju, poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te angažirao sve potrebne službe.

Antonio Mršić (Zadar) i Zoran Kvržić (Osijek), isključeni na utakmicama Lokomotiva – Zadar i Osijek – Split zbog udaranja laktom suparničkog igrača, kažnjeni su s po dvije utakmice zabrane igranja i novčanim kaznama od četiri tisuće kuna. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider