Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševljeni sastankom

Hajdukovci posjetili Platinija: 'Dogovorili smo da vratimo klub na stare staze slave!'

Čelnici Hajduka u Nyonu su posjetili prvog čovjeka UEFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sat vremena trajao je sastanak delegacije Hajduka s predsjednikom UEFA-e u Nyonu na kojem je Michel Platini osim oduševljenja Hajdukovom monografijom, pokazao i iznenađujuće poznavanje klupske povijesti i stanja u hrvatskom nogometu općenito, te čestitao Bijelima 100. rođendan.

Predsjednik Uprave Hrvoje Maleš pri izlasku sa sastanka je rekao:

Pohvalio je naš rad u povodu proslave stogodišnjice i ciljeve u poslovanju kluba te iznijeo čvrstu preporuku da se svi zajedno moramo voditi isključivo sportskim ciljevima pri vođenju nogometnih klubova...

- Sapunar o Platiniju
"Izuzetno sam počašćen i vrlo zadovoljan tijekom sastanka s predsjednikom UEFA-e Platinijem na kojem smo osim o našem Hajduku razgovarali i o stanju u hrvatskom i europskom nogometu. Iskazali smo želju i volju da vratimo Hajduk na staze nekadašnje slave, pohvalili njegovu inicijativu kojom je dana prilika i manjim klubovima da kroz Europsku ligu sudjeluju na velikim nogometnim natjecanjima... Razgovarali smo i o problemima centraliziranosti hrvatskog nogometa, nesrazmjeru među nogometnim klubovima Zapadne i Istočne Europe te smo izrazili potpunu podršku UEFA-inim nastojanja da nogomet nadvalada sve druge interese osim sportskih."

Osim posebno uvezene monografije, predstavnici Hajduka predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju poklonili su i Hajdukovu loptu koja je posebno dizajnirana za 100. godišnjicu kluba, te mu je uručena zahvalnica i za njegov osobni doprinos proslavi Hajdukove stogodišnjice i uspješnom izdanju monografije.

"Sastanak je doista vrlo dobro prošao, vrlo smo zadovoljni. Predsjednik Platini je s oduševljenjem primio monografiju „100 godina Hajduka“, bio je vrlo impresioniran sadržajem iste, te je izrazio brojne pohvale autoru. Pohvalio je i naš rad u povodu proslave stogodišnjice i ciljeve u poslovanju kluba te iznijeo čvrstu preporuku da se svi zajedno moramo voditi isključivo sportskim ciljevima pri vođenju nogometnih klubova", izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

Za autora monografije Juricu Gizdića, posjet sjedištu UEFA-e i uručivanje monografije Michelu Platiniju bio je posebno emotivan trenutak:

"Izdavanje monografije povodom 100 obljetnice našeg kluba doista je na neki način i vrhunac moje karijere. Kad sam se počeo baviti pisanjem knjiga o Hajduku nisam mogao ni sanjati da ću jednoga dana autorski potpisati Hajdukovu monografiju za koju će predgovor napisati predsjednik UEFA-e, a pogotovo da ću jedan primjerak iste uručiti Michelu Platiniju! Predsjednik Platini mi je rekao da je obišao sve klubove svijeta, ali da nikada nije dobio ovakvu knjigu, „enciklopediju“ od strane nekog kluba i imao je samo riječi hvale za monografiju „100 godina Hajduka“."

Hajdukovi čelnici ovom su prilikom i pozvali Michela Platinija da posjeti Split prilikom finala EP u futsalu, u siječnju 2012. godine ili u povodu prijateljskog susreta Hajduka na Poljudu s jednim od velikih europskih klubova 13. veljače 2012. godine, te se predsjednik UEFA-e rekao rado odazvati na jedan od navedenih događaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider