Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna odluka

Hajduk zbog nereda kažnjen dvostruko žešće od domaćina Rijeke!

Ponovno će se dići bura zbog odluka disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević odredio je kazne za sramotna divljanja navijača na utakmici Rijeka – Hajduk. Domaćin i organizator utakmice – Rijeka, kažnjen je za 100 tisuća kuna, dok je gost Hajduk kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 200 tisuća kuna!

U slučaju ponavljana incidenata na sljedećim utakmicama klubovi će biti kažnjeni igranjem utakmice bez gledatelja.

Vlajčević je obrazloženju istaknuo da se ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

Disciplinskom sucu važno tko je prvi počeo

Vlajčević se očito vodio za time 'tko je prvi počeo' i time ušao u 'opasnu zonu' koju su izbjegavali mnogi mediji jer bi se time stvorio dojam da se nekog opravdava ako on nije taj koji je započeo prvi.

Ne samo to, on je odredio i tko je prvi počeo odnosno kad je bio početak nereda.

Gostujući huligani nisu napravili baš ništa što nisu i oni domaći. Zanemario je Vlajčević činjenicu što su gostujući navijači bili kamenovani s tzv. 'obiteljske tribine' prije sramotnog bacanja baklji na navijače Rijeke, ali i to što su i domaći navijači (čak i jedan redar) bacali baklje među navijače Hajduka.

Zbilja sve zvuči pomalo nevjerojatno s obzirom da je Rijeka bila domaćin te da su se njeni navijači sukobili s policijom i prvi zasuli teren bakljama.

Kako je to Hajduk čak dvostruko odgovorniji od Rijeke?

U najmanju ruku, klubovi su trebali biti kažnjeni jednako, jer su to i zaslužili zbog ponašanja svojih 'navijača'. I Armada i Torcida su bacali baklje na teren te jedni na druge. Huligani iz obje skupine su se sukobili s organima reda, Armada s policijom, Torcida s redarima.

Ipak, treba uzeti u obzir kako je organizator utakmice HNK Rijeka, koja snosi dobar dio krivice za kaos pa je zaista čudno kako je Hajduk čak dvostruko odgovorniji za nerede od Rijeke.

Splićani imaju osam dana pravo na žalbu koju će sigurno uputiti Vlajčeviću.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider