Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekuje se veliki broj navijača

Hajduk već dugo čeka na pobjedu na Poljudu, Dinamo se grozi poraza!

Danas od 19 sati na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi, a iz oba tabora stižu optimistične najave pa bi mogli gledati sjajnu utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk na pobjedu protiv Dinama na Poljudu čeka gotovo četiri godine, od listopada 2009. Nema sumnje kako će 'bijeli' izgarati za svaku loptu ne bi li pred svojim navijačima dodatno zakuhali utrku na vrhu.

>> 'Dinamo je dimenzija iznad svih u HNL-u, ali na Poljudu nitko nije favorit'

>> Halilović pročitan, Sammir kao Ibra: 'Pa i Messi je pročitan, ali...'

>> U Splitu napeta atmosfera uoči derbija: 'Nama to nije ništa novo!'

''Ne volim ta pitanja, tko je favorit. Dinamo je dobar, doveli su puno pojačanja i igraju Europsku ligu. Ali i mi imamo svoje adute. Onome koji je predodređen za uspjeh ne treba dodatan motiv za ovakve utakmice'', rekao je Tudor.

Dinamo je u Split stigao s novim trenerom i ulogom favorita. Ivanković u svojim rukama ima bolje igrače, ali nije imao previše vremena za upoznavanje momčadi.

''Privilegij je biti dio spektakla. Nema ljepšeg i zanimljivijeg debija na klupi Dinama kad se radi o meni. Puno toga će ovisiti o nama, a najvažnije je da moji dečki ponude ono što su radili na treninzima'', izjavio je Branko Ivanković.

Za 'modre' je ovo izrazito važna utakmica. Osim što bi Ivanković imao uspješan start na klupi, njegova momčad mirnije bi mogla čekati dvoboj Europske lige protiv Černomoreca koji je u odličnoj formi. Dobili su posljednjih šest utakmica i na diobi su prvog mjesta u prvenstvu.

Jednima i drugima poraz bi teško pao, a pobjeda bi došla kao naručena za nastavak sezone. Ivanković je kao trener Dinama dosad izgubio samo jednu utakmicu od Hajduka, ali niti jednom na Poljudu. Jedini mu poraz datira iz jeseni 2008., kada su 'bijeli' slavili na Maksimiru 2-0 golovima Gabrića i Ibričića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider