Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez Maloče i Vukovića

Inter iščupao bod protiv Hajduka: Penal u finišu 'oteo' pobjedu Bijelima!

Posljednja utakmica 26. kola HNL-a igrala se u Zaprešiću i završena je podjelom bodova.

Inter Zaprešić i Hajduk odigrali su 1:1 na zatvaranju 26. prvenstvene runde. Splićani su poveli preko Andrijaševića u 23. minuti, a konačan rezultat postavio je Budimir u 87., iz jedanaesterca.

Splićani su u Zaprešić doputovali s mislima na Koprivnicu i prvi polufinalni ogled Kupa (srijeda, 17h). Mišo Krstičević je izvan zapisnika ostavio kapetana Maloču i najboljeg igrača Vukovića, a u nastavku susreta po tko zna koji put je prerano krenuo zatvarati utakmicu što mu se opet i iznova obilo o glavu. No, krenimo redom.

Domaćini su zaprijetili već u drugoj minuti, kada je Budimir bio za koji centimetar prekratak na centaršut Radojičića. Otvorenog garda krenuli su Zaprešićani, ali kako je vrijeme odmicalo Hajduk je sve lakše iznosio loptu i sve više bivao na polovici domaćina. U 23. minuti - 0:1. Iz slobodnog udarca je ubacio Caktaš, Andrijašević pucao glavom, Delač odlično obranio, ali na odbijancu je najbrži bio Andrijašević koji donosi vodstvo Splićanima! Samo dvije minute kasnije kolosalnu šansu je promašio Caktaš - nakon dodavanja Kouassija pucao je nebu pod oblake.

U 32. minuti Oršić si je otvorio prostor za šut pored dvojice igrača Hajduka, opalio je s 20-ak metara, a Blažević htio boksati - imao je sreće jer se lopta od njegovih ruku odbila u gredu.

Novu gredu domaći su pogodili u 57. minuti: Korner je izveo Šarić, a najviši u skoku na pet metara bio je Budimir koji glavom puca, ali pogađa gredu. Blažević je ostao na mjestu i da je lopta išla koji centimetar dolje Inter bi poravnao.

Nakon toga je Mišo Krstičević krenuo zatvarati utakmicu, pa je uveo i trećeg lijevog beka (Jozinovića), Sušića umjesto Caktaša, a na koncu i (prisilno) Jakoliša umjesto Oremuša, poslije čega je vratio Vršajevića na desnog beka. Tako je ispalo da ponovno šansu nije dobio Tomislav Kiš, ali ni najtalentiraniji mladić iz Hajdukova omladinskog pogona, Josip Bašić, čiji vršnjak iz kadetske reprezentacije Alen Halilović u Dinamu uredno skuplja minutažu i razvija se.

Brojne izmjene ubile su tempo igre u drugom dijelu drugog poluvremena, a kada se činilo da će unatoč jalovoj dominaciji Intera Hajduk s punim plijenom otići iz Zaprešića, domaćini su poravnali. Avdija Vršajević je u kaznenom prostoru Bijelih rukama samo dotaknuo Harisa Hajradinovića koji je pao čim je osjetio mali kontakt, a sudac Dalibor Mlakar iz Zagreba je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Ante Budimir, protiv kojeg Blažević nije imao šanse...

Parovi sljedećeg kola: Split - Rijeka, Lokomotiva - Slaven Belupo, Osijek - Zadar, Istra 1961 - Zagreb, Hajduk - Cibalia, Dinamo - Inter Zaprešić

POREDAK NAKON 26. KOLA:

Dinamo 58
Rijeka 46
Hajduk 44
Lokomotiva 43
Split 42
Slaven Belupo 34
Istra 1961 30
Osijek 30
Zadar 27
Cibalia 26
Inter Zaprešić 23
Zagreb 22

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider