Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu i navijači, ali...

VIDEO: Hajduk u Skopju dočekali bivši igrač i – vrućina

Splitski Hajduk sutra u 17.45 igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Turnova.

Oko 11 sati momčad Hajduka i klupski stožer sletjeli su u Skopje. Odmah po slijetanju dočekali su ih nekadašnji Hajdukov igrač Dragi Setinov te veliki prijatelj Bijelih Hari Ujkanović, prenosi službena klupska stranica.

Makedonski dvojac olakšat će boravak Bijelih u Skopju gdje inače temperatura iznad 30 stupnjeva. No, velika vrućina neće biti prevelik problem jer je u Splitu također prilično vruće ovih dana.

>> Torcidi ipak zabranjen dolazak u Skoplje: Prijeti li nova Žilina?

U 17.45 Hajdukovci će odraditi trening usprkos visokoj temperaturi. U isto se vrijeme sutra igra utakmica na stadionu Filipa II. Makedonskog. Velebno zdanje u Skoplju mogao bi biti neutralan teren. Horizont iz Turnova ne može igrati na svojem malom stadionu pa se ne očekuje neka paklena atmosfera.

Hajduku veća podrška u Skopju nego Turnovu?

Procjenjuje se kako bi čak više navijača na tribinama mogao imati Hajduk. U Makedoniji je splitski klub bio jedan od omiljenijih u bivšoj državi, a iz Hrvatske stiže i nekoliko stotina navijača unatoč zabrani UEFA-e.

I Hajduku i Turnovu strogo je zabranjeno prodavati ulaznice gostujućim navijačima. No, domaći bi ljudi mogli nabaviti karte Torcidi, iako se danas ulaznice na stadionu nisu mogle nabaviti.

Pitanje je kako će reagirati policija sutra oko stadiona, ali i u samom gradu.

Čarki s domaćim navijačima ne bi trebalo biti, jer ne vladaju neki zategnuti odnosi između hrvatskih i makedonskih navijača. Hrvatskoj se himni nije zviždalo na nacionalnom stadionu u Skopju u kvalifikacijama za SP (kao ni makedonskoj u Zagrebu), dok je, primjerice, srpska glasno izviždana.

Nadamo se kako će sve proteći u redu te kako se Žilina neće ponoviti. Ovisi to o dvije stvari: ponašanju pripadnika Torcide u samom gradu te volji makedonske policije oko zabrane organiziranog dolaska gostujućih navijača (u Torcidi tvrde kako nema tog zakona koji bi zabranio stranom državljaninu ulazak na stadion, no sve je stvar odluke domaćih organa reda).

Nadamo se kako policija neće imati brzoplete i pretjerane reakcije kao ona u Slovačkoj prije četiri godine, ali i kako huligani neće voditi glavnu riječ među navijačima Hajduka u Skopju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider