Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne ponovilo se

Torcidi ipak zabranjen dolazak u Skoplje: Prijeti li nova Žilina?

UEFA je odlučila kako ni Hajduk ni domaće Turnovo ne smiju prodavati ulaznice navijačima Bijelih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak u 17.45 Turnovo će ugostiti Hajduk na stadionu Filipa II. Makedonskog u Skoplju. Na velebnom zadnju neće moći prisustvovati navijači Hajduka radi UEFA-ine kazne zbog koje je i Poljud morao biti prazan u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige (pretjerana upotreba pirotehnike protiv Skonta na Poljudu i na San Siru protiv Intera prošle sezone).

Znalo se da Hajduk ne smije organizirati gostovanje, no postojala je mogućnost da se gostujućim navijačima ne zabrani kupovina ulaznica na licu mjesta. UEFA je i to zabranila u dopunskom objašnjenju koje je stiglo klubovima.

Ne sumnjamo kako će Hajduk ipak imati svojih navijača na nacionalnom stadionu u Skoplju. Mislimo prvenstveno na brojne navijače Hajduka u Makedoniji gdje je splitski klub bio jedan od omiljenijih u bivšoj državi.

Put Skoplja sigurno će krenuti i neki pripadnici Torcide. Neće im biti teško doći do ulaznica koje će im kupiti lokalni navijači, a vidjet ćemo hoće li ih policija pokušati zaustaviti i kako će to napraviti.

Slovačka policija brutalno reagirala u Žilini 2009.

Nadamo se da se neće ova zabrana pokušati prekršiti masovnim odlascima Torcide. Nitko ne želi opet gledati one grozne scene iz Žiline od 30. srpnja 2009. godine.

Tada je Torcida masovno stigla u Slovačku unatoč zabrani organiziranog dolaska od strane kluba. Domaći navijači nabavili su karte Torcidašima koji su u tome vidjeli 'rupu u zakonu.'

No, delegat utakmice iz UEFA-e znao je da su stigli u grad i zabranio im pristup stadionu. Tamošnja interventna policija brutalno je reagirala u incidentu koji je buknuo nakon neuspjelih pregovora kod jedne željezničke stanice.

Bilo je stotine privedenih koje su zavezane i krvavih glava držali cijelu noć u prostorijama neprikladnim za ovakve situacije, čak i pod vedrim nebom. Mnogi su dobili zabranu ulaska u EU, ali su Hajdukovi navijači na sudu istjerali pravdu.

Lokalni sud u Banskoj Bystrici usvojio je svih 212 žalbi i poništio policijske odluke o petogodišnjoj zabrani ulaska u Uniju, čime su i slovačke vlasti priznale kako je intervencija policije bila pretjerana.

UEFA je ovaj put jasno dala do znanja da na stadion ne mogu. Nejasnoća u ovom slučaju nema, zato pamet u glavu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider