Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo se mučili, ali...

Anton Maglica slomio Slaven za drugo mjesto Hajduka!

U šestom kolu HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo.

Završilo je 1:0, a gol odluke za Splićane postigao je u 77. minuti Anton Maglica. Hajduk je ovom pobjedom izbio na drugo mjesto (bod manje i utakmica manje u odnosu na vodeći Dinamo), dok je Slaven zbog remija Zadra i Hrvatskog dragovoljca na Stanovima (1:1) pao na začelje.

>> Osijek rano poveo pa ostao bez ičega: Veliki preokret Istre!

Pred više od 10 tisuća gledatelja Hajduk je zasluženo stigao do pobjede u utakmici koju je mogao riješiti još u ranoj fazi. Zbog nepreciznosti, ali i nesebičnosti Hajdukovih igrača rezultat je poslije prvih 45 minuta bio 0:0, čime su gosti bili kudikamo zadovoljniji jer većina stvari u tom periodu odvijala se pred njihovim golom.

Festival promašaja u prvom poluvremenu

Pašalić i Sušić u uvodnim trenucima su loše reagirali u svojim prigodama, a u 23. se ozlijedio jedan od najagilnijih, Dino Mikanović, koji je igrao na poziciji lijevog bočnog. Tri minute poslije toga Maglica je išao sam prema Rodiću, nije pucao već je htio dodati na lijevo za Mujana, ali uputio mu je prebrzu loptu. Hajduk je u tim trenucima bio potpuno dominantan, a Slaven je najbliže golu stigao u 31. minuti, kada je Filipović (vjerojatno) htio centrirati, ali je lopta išla prema golu (Kalinić je bio priseban i odbio je u korner).

U nastavku je Hajduk dizao ritam i pritiskao sve više, a Slavenu se u nekoliko navrata otvarala lijepa prigoda u kontrama i polukontrama. U 51. minuti vidjeli smo jedinu spornu situaciju na utakmici - Mujan je ubacio s lijeve strane šesnaesterca prema petercu, Purić je rukom skrenuo loptu za Maglicu koji puca s dva-tri metra, ali sjajno to brani Rodić. Tražili su Splićani jedanaesterac, ali Batinić se nije oglasio.

Pritisak urodio plodom

Vrijeme je Splićanima curilo, Tudor je pokušao osvježiti momčad s Kišom i Bencunom, da bi proradio Maglica. U 77. minuti Vršajević je centrirao s desne strane, Rodić odbio udarac Mujana, ali Maglica je natrčao i u padu sa šest-sedam metara pogodio mrežu za delirij na Poljudu. Do kraja Slaven nije uspio ozbiljnije ugroziti vrata Bijelih...

U drugoj utakmici koja je počela u 19:00 Zadar je poveo preko Ante Šarića u 24. minuti, a pet minuta kasnije Jan Doležal poravnao je i postavio konačan rezultat.

TRENUTNA LJESTVICA HNL-a:

*Lokomotiva i Hajduk imaju utakmicu manje, koju će odigrat 28. kolovoza na Maksimiru

Dinamo 14
Hajduk 13
Rijeka 12
Lokomotiva 12
Istra 8
Zadar 7
Split 5
Hrvatski dragovoljac 3
Osijek 3
Slaven Belupo 2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider