Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči gradskog derbija

Hajduk produžio sa svojim draguljem, Tudor najavio da će ga 'brusiti'

Jedan od najtalentiranijih stopera u Europi u svom godištu (1994.) produžio je ugovor s Hajdukom do ljeta 2015.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Milić (kao i brojni drugi prvotimci Hajduka) još uvijek ima pravo nastupati za juniore, ali je još prošlog ljeta zgrabio šansu u prvoj momčadi i s Josipom Radoševićem u tandemu zadnjih veznih igrača odradio odličnu polusezonu.

Iako je njegova prirodna pozicija stoper, Milić (rođen 10. ožujka 1994.) je skupa s Radoševićem radio sjajan posao, da bi početkom 2013., tijekom priprema i u prvim kolima nastavka sezone, imao nekoliko sitnih, mehaničkih ozljeda, koje su ga udaljile od travnjaka, a poslije kojih njegove izvedbe nisu bile tako dobre nakon što je uskočio na mjesto stopera uslijed brojnih ozljeda konkurenata (Maloča, Milović, Jonjić...).

"Nisam dobro igrao u drugom dijelu sezone, nadam se da će to izgledati puno bolje sada", poželio je samokritični Milić, kojeg je i trener Tudor najavio koristiti na poziciji stopera, uz sasvim logično obrazloženje:

"Bolje je da bude vrhunski stoper nego dobar veznjak."

Milić je, pak, izrazio nadu da će nositi momčad u idućoj sezoni, nakon koje bi, prema riječima predsjednika Brbića, trebao ostvariti transfer u inozemstvo kojim bi se lijepo napunila kronično prazna poljudska blagajna.

Ostaje pitanje hoće li njegov primjer slijediti i Franko Andrijašević. I njemu, kao što je do danas bio slučaj s Milićem, ugovorna obveza istječe u lipnju 2014. i ukoliko ne produži, Hajduk će biti prisiljen prodati ga u ljetnim mjesecima po puno manjoj cijeni od realne.

Tudor: Igrat ćemo s jednim do dva dodira, duge lopte nisu zabranjene

Na koncu, Tudor je rekao riječ-dvije i o subotnjem ogledu sa Splitom u Parku mladeži:

"Očekujem dobru utakmicu i puno golova. Imam pozitivnu nervozu, a na preuzimanju prve momčadi čestitali su mi Leko, Pletikosa, te bivši treneri Reja i Ancelotti. Žao mi je samo zbog bojkota Torcide, volio bih da imamo njihovu punu podršku", kazao je Tudor, još jednom pojasnivši neke svoje izjave s prve press konferencije:

"Nisam mislio da će Hajduk igrati kao Borussia Dortmund, za mene jednako lijepo igraju Basel i Fiorentina. Mi nećemo nikoga kopirati, pokušat ćemo igrati od noge do noge, s jednim do dva dodira, ali duge lopte neće biti zabranjene", zaključio je Tudor, koji uoči gradskog derbija najviše problema ima u vršku napada, zbog ozljeda Maglice i Kiša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider