Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na nagovor oca

Hajduk predstavio svog Azijca: Baš kao Kouassi, stigao je i - Tima!

Hajduk je predstavio jedinog stranca kojeg je doveo u zimskom prijelaznom roku.

Nakon što je u svom Uzbekistanu puna tri tjedna čekao zbog vađenja vize, napokon je u Poljud stigao Temurkhuja Abdukholikov, 22-godišnji napadač koji je potpisao ugovor na dvije i pol godine za Hajduk.

"Došao sam u Hajduk na nagovor mog oca, koji mi je rekao da poznaje klub još otkako je osvajao puno trofeja u Jugoslaviji. Moj menadžer je imao kontakte s klubovima iz Austrije, Mađarske i Poljske, ali kad sam čuo za Hajduk onda je dvojba nestala", rekao je Abdukholikov, kojeg su u Hajduku zbog lakšeg izgovora već prozvali Tima.

"Hajduk je za mene korak naprijed u karijeri, iz Azije sam imao ponude koje su financijski puno bolje, ali sam želio igrati u Europi. Volio bih da osvojimo prvenstvo, Kup i plasiramo se u Europa ligu, ili Ligu prvaka, ako bude moguće", kazao je Tima, koji najviše voli igrati na poziciji središnjeg napadača.

Uzor mu je bio Zidane, u Hajduku će nosit dres s brojem 15. Upitan za prvu asocijaciju kad čuje ime Dinamo, Tima je odgovorio:

"Prvo Kijev, pa onda Moskva. Kijev je ipak ispred jer je tamo igrao moj idol Maksim Šackih."

U nekoliko rečenica Abdukholikova je predstavio i sportski direktor Goran Vučević...

"Odlučili smo se za njega jer smatramo da odgovara našim kriterijima. Nastupao je za Uzbekistan u svim mlađim kategorijama, zadovoljio je na probi u Turskoj naš stručni stožer i istinski se nadam da će on za nas biti pojačanje."

Bude li dobar kao Jean Evrard Kouassi, koji je također u Hajduk stigao besplatno, Marin Brbić će se vrlo skoro zadovoljno smješkati u iščekivanju lijepe odštete.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider