Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u obrani

Hajduk ostao bez najvećeg pojačanja, Balakov poručio: Moja glava je na panju

Hajduk će u sezonu ući bez Ljube Miličevića, kojemu je na treningu puknuo mišić lista i čeka ga najmanje mjesec dana stanke. Ne ide na pripreme u Austriju, trener Krasimir Balakov upao je u velike probleme na stoperskim pozicijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istina, u Bad Kleinkirchheim u utorak stiže Japanac Masahiko Inoha, Balakov ga vidi na stoperu, ali to je postalo najslabije mjesto u Hajdukovoj momčadi. Jedino ako se ne ubrza dolazak Josipa Šimunića, na kojem bijeli i dalje inzistiraju.

"U problemu smo sa stoperima, to se mora riješiti u idućih četiri-pet dana. I Vejić bi mi bio dobro rješenje, ali to je na klubu. Andrić sigurno neće igrati na mjestu stopera, on mi je najvažniji igrač. Njegovo mi je zdravlje najvažnije", rekao je Balakov.

Od igrača koji su bili na pripremama na Kupresu, otpali su Jozinović, Radošević i Tokić, a na put idu mladići Džoni, Jelavić i Milić. Nekako se olako Balakov rješava Hajdukovih mladih reprezentativaca – Čop je otišao u Split, Jonjić je na posudbi u Zadru, i Jozinović će na posudbu.

"A što su s njima lani radili Hajdukovi treneri? Nisu se naigrali prošle sezone. Za Jozinovića je bolje da ide nekamo igrati, da nastavi kontinuitet u mladoj vrsti", objasnio je Balakov.

Njegova je filozofija jasna. Izrekao ju je prije odlaska u Austriju, nakon što je objavio popis putnika za Bad Kleinkirchheim.

"Moja je glava na panju, nitko mi se neće miješati u sastavljanje momčadi. Mogao sam povesti sve koje sam imao, i Čopa i Jozinovića, pa da me nitko ništa ne pita. Preuzeo sam odgovornost, nemam straha. Ako mi glava padne, onda znam da je pala moja glava i da sam sve radio sam", govori Balakov koji od igrača traži maksimalnu koncentraciju.

"Želim igračima usaditi u glavu da 90 minuta budu koncentrirani, da rade ono što tražim od njih. Neću da igraju za navijače, za novinare, već da igraju ono što tražim od njih. Želim da znaju zbog čega su na terenu i kako trebaju igrati. Ima pametnih igrača, ima onih kojima treba malo više govoriti. Ali, onaj koji ne pokaže karakter i volju, neće igrati. Jer, mene će izbaciti ako ne bude rezultata. Igrače ću uvijek braniti, ali moraju raditi. Ja znam što tražim, trenutačno imam sedam-osam igrača, ostala su tri-četiri otvorena mjesta", rekao je Balakov.

Svjestan je najvećeg problema.

"Hajdukova momčad ne zna igrati kad protivnik ima loptu, na tome ćemo raditi u Austriji. To moramo što brže naučiti", kaže Balakov. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider