Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Iz jubavi, iz dišpeta'

Hajduk očekuje milijunsku zaradu: Neviđen interes navijača!

U Hajduku zadovoljno trljaju ruke zbog sjajnih rezultata zanimljive marketinške akcije...

Splitski klub na tržište je izbacio album sa samoljepljivim sličicama, a ovaj proizvod izazvao je takav interes navijača da na Poljudu očekuju milijunsku zaradu.

>> Hajduk gostuje u Zadru, Dinamo na otvaranju čeka Osječane

>> Hajduk dobio prvu službenu ponudu: Ovo nisu očekivali

"Iz jubavi, iz dišpeta". Zvučni slogan krasi naslovnicu albuma koji je postao pravi hit među hajdukovim navijačima. Sličice junaka iz slavne prošlosti toliko su tražena roba, da se je hitno morala naručivati nova pošiljka.

500 tisuća paketića već prodano

"Svih 500 tisuća paketića koji su uvezeni u Hrvatsku je plasirano u distribucijske kanale, većina toga već je prodano. Ono što mogu potvrditi da smo naručili novi kontingent od 600 tisuća paketića. Danas ili sutra ulazi u Hrvatsku, očekujemo ponovno u ponedjeljak ili utorak distribuciju tog drugog kontingenta paketića", kaže Aljoša Bašić, direktor marketinga i prodaje Hajduka.

U Hajduku priznaju da je ovakav interes nadmašio i najoptimističnija predviđanja. Nešto što se na početku činilo kao zgodna ideja u poljudsku blagajnu moglo bi donijeti opipljivu zaradu.

Očekuju milijun prodanih paketića

"Ako se nastavi ovakvim ritmom, nadam se da bi oko milijun paketića bilo prodano, a u tom slučaju zarada Hajduka bila bi oko milijun kuna", otkriva Bašić.

 Da bi to moglo biti tako, pokazuje i naša mini-anketa ulicama Splita.
"Dva albuma sam već zalijepio", kaže slučajni prolaznik, navijač Hajduka, te podastire anegdotu:
"Maše meni prodavačica, poznamo se po tom pitanju: 'Što, da vam sačuvam sličice'?“

Djeca od roditelja ne dolaze na red

Album koji nudi presjek kompletne Hajdukove povijesti za ciljanu je publiku prvotno imao djecu, no za sada od roditelja ne dolaze na red.

"U prvoj fazi roditelji su ti koji kupuju sličice, igraju se, razmjenjuju. Čak su otvorili i facebook stranicu, nalaze se po kafićima, razmjenjuju, popunjavaju albume, a ja se nadam da kad taj početni interes roditelja splasne da će onda i djeca doći u šansu da se malo igraju s tim sličicama", objašnjava Bašić.

Nakon što su popili hajdučko pivo, te obukli donji veš s grbom voljenog kluba, hajdukovi navijači sada s guštom sastavljaju i lijepe dijelove bogate prošlosti kluba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider