Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb nove sezone

Hajduk gostuje u Zadru, Dinamo na otvaranju čeka Osječane

Novi predsjednik Udruge 1. HNL je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za potpredsjednike su izabrani predsjednik Osijeka Zdravko Josić i vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić, a uz novi kadrovski poredak u Udruzi 1. HNL, najvažnija stvar s današnje press konferencije jest održani ždrijeb novog prvenstva.

U sezoni 2013./2014. po prvi put u najvišem rangu igrat će 10 klubova, a prvo kolo na rasporedu je 13. srpnja.

U njemu će se sastati Dinamo - Osijek, Zadar - Hajduk, Rijeka - Istra, Split - Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva.

Hajduk opet na Maksimiru u posljednjem kolu

Najveći (i jedini pravi) derbi hrvatskog nogometa igrat će se u nadolazećem prvenstvu četiri puta - u devetom kolu 14. rujna u Splitu, u 18. kolu (30. studenog) na Maksimiru te još po jednom u Splitu (27. kolo) i Zagrebu (36., posljednje kolo) u zasad još uvijek nepoznatim terminima.

Iz lige će ispasti posljednjeplasirana momčad, dok će deveti na ljestvici igrati kvalifikacije s doprvakom Druge lige. Takva praksa potrajat će samo jednu godinu jer od 2014./2015. će deveto mjesto jamčiti ostanak u ligi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider