Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se tko ispada

Gorica ipak ulazi u Prvu HNL: Grad će uložiti šest milijuna kuna u stadion!

Lučko i Gorica bit će novi članovi Prve HNL, a u Drugu HNL sele Hrvatski dragovoljac i Istra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je konačni rasplet višetjednog nagađanja tko ulazi u elitni rang, a tko ispada u Drugu HNL. Čelnici Lučkog poslali su prijavu za natjecanje u Prvoj HNL do kraja jučerašnjeg radnog dana, dok su Goričani dvojili do posljednjeg trenutka. Još u ponedjeljak poslijepodne spekuliralo se kako će Gorica odustati od ulaska u Prvu HNL, jer nema potporu Grada, no pola sata prije ponoći sa ponedjeljka na utorak čelnici velikogoričkog kluba odaslali su javno priopćenje u kojem su obznanili da će se ipak okušati u elitnoj hrvatskoj ligi.

Postoji još mogućnost da u Prvu HNL uđe Pomorac kojem je Žalbeno tijelo za izdavanje licencija odbilo prijavu za ulazak u elitni rang, pa su Kostrenjani cijeli slučaj prebacili na Arbitražu HNS-a koja bi 9. lipnja trebala donijeti konačnu odluku. Bude li odluka pozitivna za Pomora, iz Prve HNL ispast će i Lokomotiva koja je zauzela 14. mjesto na ljestvici.  No, u svakom slučaju u sljedećoj sezoni Prve HNL igrat će 16 klubova, a sezonu kasnije liga će smanjiti na 12 klubova, a zatim na deset.

Lučko će domaće utakmice u Prvoj HNL igrati u Kranjčevićevoj, a Gorica je prijavila igranje domaćih utakmica u Zaprešiću, no ipak namjerava na svome stadionu u najskorije vrijeme osigurati sve uvjete za odigravanje prvoligaških utakmica, a baš zbog toga bila je potrebna pomoć Grada, koji će za izgradnju reflektora i ostale infrastrukture navodno izdvojiti oko šest milijuna kuna.

Priopćenje za javnost velikogoričkog kluba prenosimo u cijelosti:

"Nakon vrlo uspješne sezone u kojoj je HNK Gorica pokazala i dokazala kvalitetu, u posljednjih nekoliko dana IO kluba morao je donijeti vrlo važne odluke kojima će se i pisati novo buduće razdoblje kluba. Unatoč tome što će mnogi spomenuti da je klub udruga građana koja ima svoje legalno izabrano vodstvo, ovaj klub je mnogo više od toga i za ovakve odluke treba imati hrabrosti, racionalnosti i zdravog razuma, a srce ostaviti na zelenom travnjaku. Za ovakve odluke morate imati i potporu grada, grada koji je već prije dvije godine imao viziju i bez čije potpore ni rezultati ni približno ne bi ovakvi bili.

U ovih nekoliko dana više od svega slušali smo glas javnosti i nije bilo dana ni sata kada o uspjehu našeg kluba nisu u našem gradu čije ime s ponosom nosimo govorili oni obični svakodnevni ljudi: vozači autobusa, poštari, tete u vrtiću, učitelji i profesori u osnovnim i srednjim školama, liječnici i medicinske sestre, roditelji, sportaši, navijači i naposljetku naši djedovi i bake. Bio je to glas svih istinskih prijatelja sporta, bio je to glas građana Velike Gorice koji jednostavno nismo mogli zaobići. I HNL je istinski zahtjevan projekt, u koji je nemoguće ulaziti sam i za koji je nemoguće donijeti odluku na razini samo ljudi koji upravljaju i vode klub. Čvrsto vjerujemo da jedan pozitivan sportski primjer našega grada bude i put kako svi zajedno možemo funkcionirati za naš grad, za našu Veliku Goricu.

Pred nama je velik posao i samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i na ovom putu koji smo ionako u posljednjih nekoliko godina sami u svim segmentima života grada postavili kao neminovnost za resurse sa kojima naš grad raspolaže. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da i u ovim teškim trenucima donesemo uvjereni smo jedinu ispravnu odluku za daljnji razvoj sporta u našem gradu, kao što iskreno zahvaljujemo svima koji su u protekle dvije godine pomogli i podržali klub na svom sportskom putu. Mi ćemo dati sve od sebe da Gorica ostane i dalje pozitivan primjer u hrvatskom nogometu, a uz potporu svih uvjereni smo da će tako i ostati", stoji u priopćenju koje je u ime kluba potpisao predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider