Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Navijači prespavali na Maksimiru, policija otkrila razloge privođenja

Pripadnici BBB-a proveli su prvu noć kampiranja...

Nakon što je sinoć priveden predsjednik Kluba navijača BBB Tomo Glušić, Dinamovi navijači ipak su i nakon policijskog okruženja spavali podno maksimirskog stadiona.

>> FOTO Policija okružila navijače: Priveden jedan od vođa BBB-a

Skupina od stotinjak Bad Blue Boysa započela je u nedjelju, točno u 18 sati, najavljeni prosvjed protiv aktualnog čelništva Dinama predvođenog Zdravkom Mamićem.

Kulminacija prosvjeda trebala bi se dogoditi u utorak neposredno pred početak Skupštine kluba koja je zakazana za 18 sati, a na kojoj se očekuje mijenjanje statuta kluba te nova promjena imena kluba, odnosno dodavanje na već postojeće ime prefiksa Građanski.

Tako bi se se od utorka klub iz Maksimirske 128 trebao zvati Građanski nogometni klub Dinamo čime bi se dodatno pokušalo opravdati slavlje 100. rođendana s čime se ne slaže velik broj navijača Dinama.

Inicijatori prosvjeda su Udruga navijača Dinama, Klub navijača Bad Blue Boys i građanska inicijativa Zajedno za Dinamo. Prosvjednici su pred maksimirski stadion postavili transparente u kojima pozivaju izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića da odstupi s funkcije.

Policija oktrila razlog uhićenja jednog od vođa BBB-a

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je sinoć privela trojicu navijača Dinama zbog napada na muškarca u Sesvetama.Napominju da se jučer u Sesvetama na školskom igralištu održavao nogometni turnir u organizaciji skupine navijača Dinama iz sesvetske braniteljske udruge, tzv. Sovića, te da su tijekom turnira, oko podneva, trojica muškaraca napala te rukama i nogama izudarala jednog od sudionika turinira, lakše ga ozlijedivši.

Ozlijeđeni je oko 19 sati napad prijavio sesvetskoj policijskoj postaji, rekavši da je prepoznao napadače kao pripadnike BBB-a, pa je policija, temeljem informacija da napadači možda sudjeluju u navijačkom prosvjedu, došla ispred maksimirskog stadiona i identificirala osumnjičene te ih privela.

Među privedenima je i organizator prosvjeda 38-godišnji T.G., a doznaje se da je riječ o predsjedniku Kluba navijača BBB-a Tomislavu Glušiću zvanom Petrinjac. Zbog napada na 42-godišnjeg Z.M. privedeni su, doznaje se, i M.S. (29) i N.H.T. (35), također od ranije poznati policiji po navijačkom "stažu".

Već dulje vrijeme traju trzavice između triju najvećih frakcija BBB-a s jedne strane, onih koji bojkotiraju Dinamove utakmice te novoosnovane Udruge navijača Dinama branitelja Domovinskog rata iz Sesveta. Sukob je kulminirao sredinom veljače kada je policija privela 85 navijača, pripadnika skupina Agram Crew i No Profit, koji su se naoružani palicama i bokserima pokušali u Sesvetama sukobiti sa 'Sovićima', koje s Mamićem veže podrijetlo.

Bad Blue Boysi traže da izvršni dopredsjednik kluba Zdravko Mamić napusti Dinamo i da klub kao udruga građana, kako kažu, počne funkcionirati u skladu sa zakonom. Tražili su i da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba kao što je slučaj u brojnim europskim klubovima i kao što nalaže Zakon o udrugama, te da Skupština i tijela kluba pokrenu javnu raspravu oko novog Statuta kluba među svim članovima kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider