Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo gubi milijune

Englezi najavili dolazak mladog Hrvata u Man United za 'siću'

Otočki tabloid Daily Mail donosi vijest da je engleski prvak Manchester United u pregovorima oko dovođenja mlađahnog napadača zagrebačkog Dinama Roberta Murića..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani Robert Murič će u ožujku napuniti 18 godina, a kako se pokazalo da je ugovor koji je potpisao s Dinamom ništavan zbog tehničke pogreške, očekuje se da će uskoro napustiti Maksimir.

Daily Mail piše da je Murićeva procijenjena vrijednost čak šest milijuna funti, ali bi ga United mogao dobiti za samo 300.000.

Prate ga Barca i Chelsea

Murić je zablistao na lanjskom Svjetskom U17 prvenstvu, a Daily Mail navodi da su ga pratili i Chelsea i Barcelona. Britanski dnevnik piše da bi ga United zbog Dinamovog propusta mogao dobiti za sitniš.

"Menadžer David Moyes mogao bi 17-godišnjeg napadača dovesti za 350 tisuća eura iako je igrač procijenjen na sedam milijuna", stoji u članku u kojem se napominje da postoji spor oko toga je li Murić potpisao profesionalni ugovor.

Pogreška pravne službe Dinama

Naime, Murićeva obitelj želi iskoristiti propust Dinamove pravne službe jer, prema Obiteljskom zakonu (članak 261.), prilikom potpisa ugovora maloljetnika uz roditelje mora biti prisutan i socijalni radnik. U ovom slučaju toga nije bilo pa ugovor vrijedi samo do punoljetnosti igrača koju će Murić steći u ožujku ove godine.

Murića želi i Hajduk

Murića je United zapazio na Svjetskom prvenstvu igrača do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je postigao gol protiv Maroka. Osim Uniteda, Chelseaja i Barcelone, Murića bi želio dovesti i Hajduk, a Splićani bi mu umjesto unosnog ugovora ponudili maksimalnu minutažu kako bi se mogao i dalje razvijati. (TS/Agencija VLM))

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider