Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgred u Splitu

Uhićena dvojica navijača, ozlijeđeno dvadesetak policajaca!

Nakon jučerašnjih sukoba navijača Hajduka i policije u Splitu, uhićena su dvojica neimenovanih muškaraca (34-godišnjak i 25-godišnjak), stoji u izvješću PU splitsko-dalmatinske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijavljeno je oštećenje osam automobila, razbijen je jedan izlog te su iščupana dva prometna znaka. Policija je izvijestila da je skupina od oko petstotinjak osoba, koji su se okupili ispred stadiona Parka mladeži, na kojem je odigran gradski derbi Splita i Hajduka (2:1), napala policijske službenike, osobe koje su napuštale stadion i vozače koji su se u tom trenutku zatekli na kolniku Ulice Hrvatske mornarice, prenosi Dalmacija News.

>> Veliki neredi u Parku mladeži: Evo zašto se Torcida sukobila s policijom!

>> Splitu povijesna pobjeda u gradskom derbiju, Hajduk pao na peto mjesto!

Podivljali navijači bacali su baklje, boce, kamenje i sve što im se našlo pri ruci pa je policija reagirala primjenom fizičke sile kako bi zaštitila građane i gradsku imovina. Nakon dvadesetak minuta žestokih okršaja, policija je smirila situaciju, a izgrednici su se počeli povlačiti prema centru Splita. U izgredima je ozlijeđeno dvadesetak policajaca te su oštećena dva službena vozila.

Pripadnici Torcide okupili su se ispred stadiona iz protesta zbog, prema njihovom mišljenju, preskupih ulaznica (80 kuna). Navijači su također ponovno prosvjedovali zbog smrti Marka Azapovića, 18-godišnjeg mladića iz Županje, koji je preminuo u policijskoj postav iz do sada nerazjašnjenih razloga. Pripadnici njegove obitelji tvrde da je umro od posljedica premlaćivanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider