Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet su pogodili?

Rijeka otima igrača Partizanu: Stiže i Slovenac koji je golčinom srušio Srbiju!?

Riječka jesenska bajka je završila, a nakon kratkog odmora, na Kantridi su zafrknuli rukave i bacili se na posao…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Gabriele Volpi ušao u klub u veljači 2012. godine, Rijeka je dobila financijsku moć i postala aktivna na nogometnom mercatu. Definitivno je takvo što olakotna okolnost u pronalasku pojačanja, ali ne i jamstvo uspjeha. Dovoljno je pogledati Dinamo, čije je bogatstvo daleko veće, a o renomeu da ne pričamo. Pa je svejedno iza Rijeke puno bolja europska kampanja…

Riječani su kupovali pametno i provjereno, no napravljena je i dobra selekcija i skauting. Tako su na Kantridu došla i neka interesantna, a dotad i ne previše poznata imena poput Kvržića, Zlomislića, Leškovića… O Malešu ili Tomečaku ne treba trošiti riječi, još manje pak o Benku koji je plaćen smiješnih 50 tisuća eura.

Međutim, zbog teškog i napornog rasporeda, te brojnih ozljeda, Riječani su u pojedinim trenucima imali problema sa širinom. A ponajprije pozicijom lijevog beka, gdje su se nedovoljno kvalitetnim opcijama pokazali i Talijan Vanucci i Slovenac Škarabot. Određeni napredak donio je uvijek borbeni Bertoša (iako primarno stoper), dok se lijevo baš i nije iskazao Boras (primarno desni bek).

Na 1:58 pogledajte sjajan pogodak El Monira

Ipak, čini se da je Rijeka konačno pronašla pravo rješenje za lijevu stranu obrane. Već neko vrijeme špekulira se da će na Kantridu stići Mohamed El Monir. Riječ je o 21-godišnjaku s pet nastupa za reprezentaciju Libije. Omaleni El Monir, vrlo moćan u ofenzivi, od 2011. igra za Jagodinu i po mnogima je najbolji lijevi bek u srpskoj ligi.

Ozbiljno je za njegove usluge zagrizao i Partizan, ali Rijeka je nakon fantastičnih igara i rezultata u Europskoj ligi očigledno postala – super poželjna destinacija! Na koju bi El Monir trebao stići danas ili sutra, te potpisati ugovor. Kvarner će napustiti Škarabot koji se najvjerojatnije vraća u domovinu (Olimpija).

Da bi Rijeka u nastavku sezone stigla minimalno do drugog mjesta na HNL ljestvici potrebna je još koja akvizicija. A izvjesno je da su Riječani namirisali popriličnog 'kapitalca'. Slovenski mediji raspisali su se o interesu Matjaža Keka za sunarodnjakom Darom Vršičem.

Vršiču je 29 godina, ljevonogi je ofenzivni veznjak i trenutno član Austrije Beč. Lani je s Violama osvojio austrijsku ligu, no u posljednje vrijeme mučile su ga ozljede zbog čega je ispao iz planova Nenada Bjelice. Vršič je bio prvak Slovačke sa Žilinom, te Slovenije s Koperom. Od 2007. do 2010. imao je ne baš uspješnu epizodu u Temišvaru, koji je tada imao snažan kadar, iz kvalifikacija za Ligu prvaka izbacio Šahtar, a kasnije igrao s Dinamom u Europskoj ligi.

Zato je Vršič zablistao u sezoni 2011/2012, kada je u dresu ljubljanske Olimpije zabio nevjerojatna 22 pogotka u 34 nastupa i osigurao si pola milijuna eura vrijedan prelazak u Austriju. Kad bi ga prestale mučiti ozljede, Rijeka bi gotovo sigurno dobila veliko pojačanje. Uostalom, Kek najbolje poznaje Vršiča, koji je upravo kod njega debitirao u slovenskoj reprezentaciji 2007., a četiri godine kasnije mu famoznim pogotkom donio pobjedu protiv Srbije (1:0) u mariborskom Ljudskom vrtu…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider