Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrlo loši dani za njih

Sumrak hrvatskog nogometa, dugovi bacaju klubove u očaj!

Šibenik, Karlovac i Varaždin do subote imaju rok za otplatu dugova. Karlovčani su u najtežoj situaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li ovoga vikenda biti odigrano svih osam utakmica 19. kola Prve HNL? Kako sada stvari stoje, neće! Nakon što je, naime, Disciplinska komisija HNS-a odbila zahtjeve za odgodom suspenzija Varaždinu i Šibeniku, a Karlovac uopće nije ni tražio odgodu suspenzije, odigravanje triju utakmica pod velikim je upitnikom: Varaždin – Rijeka (petak) te Šibenik – Inter i Karlovac – Dinamo (obje subota). Spomenuta tri kluba imaju priliku još u zadnji tren riješiti svoje dugove igračima i tako skinuti suspenziju.

>> Potvrđene suspenzije Karlovcu, Šibeniku i Varaždinu!

Šibenčani i Karlovčani to mogu učiniti do subote (jer igraju u subotu), do početka utakmice...

U najtežoj je situaciji Karlovac. Već je, naime, bojkotirao jednu utakmicu, zbog štrajka igrača u 15. kolu s Rijekom na Kantridi. Izgubio je tu utakmicu sa 0:3 bb i minimalno je kažnjen oduzimanjem jednoga boda, a ne odigra li zbog suspenzije subotnji dvoboj s Dinamom, automatski leti iz Prve HNL! I to u Županijski rang natjecanja, u petu ligu!

Bude li tako, što će biti s rezultatima Karlovca? Budući da je odigrano više od polovice prvenstva, dakle 15 kola, rezultati Karlovca u tih 15 kola ostaju onakvi kakvi jesu.

Ali, brišu se rezultati utakmica 16. i 17. kola i Karlovčane se od tog 15. kola tretira kao da ih nikad nije ni bilo u Prvoj HNL! Niti bi, dakle, potencijalno neodigrana utakmica s Dinamom bila registrirana 3:0 bb za Dinamo, niti bi Dinamo upisao ta tri boda! Karlovac bi jednostavno bio prebrisan, kao i rezultati njegovih utakmica u 16. (Istra – Karlovac 2:0) i 17. kolu (Karlovac – Zagreb 3:3). Što bi, nadalje, značilo da bi se Istri obrisala (ili oduzela, posve svejedno!) ta tri boda zasluženo osvojena na travnjaku, kao i Zagrebu jedan bod! Vidjet ćemo u ovih nekoliko dana hoće li rasplet doista biti takav, hoće li se Prva HNL početi raspadati već na proljetnom startu... (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider