Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvenstvo neregularno?

Drama u HNL-u: HNS u roku od 15 dana mora izbaciti Lokomotivu iz lige!?

Sportska inspekcija naredila je HNS-u da u roku od 15 dana mora ukinuti Lokomotivi prvoligašku licencu za sezonu 2009./10., a Hrvatskom dragovoljcu za tekuću 2013./14. sezonu. To u prijevodu znači i proglasiti zadnjih pet prvenstava neregularnim!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na adresu Hrvatskoga nogometnoga saveza jučer je stiglo rješenje službe Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojeg potpisuju glavna sportska inspektorica Klaudija Miloš Lončar i viši državni sportski inspektor Mario Dubravčić, prenosi Novi list.

HNS u roku od 15 dana mora Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac praktično isključiti iz natjecanja Prve HNL, odnosno neizravno pet zadnjih prvenstava proglasiti neregularnim.

Rješenje, koje je jučer stiglo u HNS, doneseno je temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskoga nogometnoga saveza.

Među osam točaka posebno se ističe ona treća u kojoj stoji da se HNS-u naređuje poništenje odluke od 30. travnja 2009. godine kojom je nogometnom klubu Lokomotivi izdana licenca za natjecanje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2009./10.

I Druga HNL neregularna?

Uz spomenute točke, sportska inspekcija u rješenju naređuje Hrvatskom nogometnom savezu i usklađivanje Statuta od 5. srpnja 2012. godine s odredbama Zakona o sportu, odnosno ukidanje licence NK Vinogradaru za Drugu HNL u sezoni 2013./14, što bi značilo proglasiti i tekuću drugoligašku sezonu neregularnom, piše Novi list.

Rješenje je doneseno temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskoga nogometnoga saveza, odnosno uvidom u dostavljenu dokumentaciju istoga u kojoj je sportska inspekcija MZOS-a pronašla niz osnova za poništenjem odluke o izdavanju licence NK Lokomotivi za sezonu 2009./10, što se u najvećoj mjeri odnose na prisnu sportsko-poslovnu vezu nogometnih klubova Dinama i Lokomotive.

Kako su nam rekli iz HNS-a, njihova pravna služba trenutno proučava rješenje Sportske inspekcije i nakon toga će poduzeti daljnje korake po tom pitanju.

HNS se ne može žaliti, ali može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu u Zagrebu u roku od 30 dana od dostave rješenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider