Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Demonstracija moći

Dinamo protutnjao Moldavijom: Sheriffu zabili svi napadači!

Dinamo je izborio plasman u četvrto pretkolo (play-off) Lige prvaka.

Nakon 1:0 u Zagrebu, Dinamo je u Tiraspolu s 3:0 bio bolji od moldavskog prvaka Sheriffa u uzvratu trećeg pretkola, čime je ostao bez primljenog pogotka u ovosezonskim kvalifikacijama za Ligu prvaka (u drugom pretkolu Dinamo je s ukupnih 6:0 prošao luksemburšku Folu Esch).

>> Maminjo sprema nešto senzacionalno: Stiže li 'novi Prosinečki'?

Minimum je napravljen

Dinamo je plasmanom u play-off osigurao nastup u Europi barem do prosinca, jer klubovi koji zapnu na posljednjoj prepreci uoči skupina Lige prvaka natjecanje nastavljaju u skupinama Europa lige. Eliminacijom Sheriffa napravljen je minimum kad su europske ambicije u pitanju, ali u Maksimiru se nadaju da bi mogli i treću godinu zaredom među elitu, posebice nakon što im je u utorak Maribor priskrbio veliku radost i donio status nositelja u ždrijebu.

Razlika u klasi bila je očita, makar je Sheriff već u prvoj minuti mogao povesti, da je Luvannor malo bolje zahvatio loptu nakon ubačaja s lijeve strane i odbijanca (pucao je iz okreta, ali lijepom paradom obranio je taj šut mladi Dinamov vratar Zelenika). U drugoj minuti opasan je bio i pokušaj neometanog Stanojevića s 20-ak metara, ali to je bilo to od Sheriffa.

Naplata je stigla u 10. minuti, kada su dva udarca s 18-19 metara uspjeli blokirati domaći igrači, da bi se poslije drugo lopta savršeno namjestila na nogu Juniora Fernandesa koji gađa desnicom i uz pomoć vratnice matira nemoćnog Vjeku Tomića.

Taj pogodak značio je da Sheriff za prolaz mora postići tri komada, a ako je i postojala nada među Moldavcima da mogu napraviti veliki preokret, ona je sasvim ugašena u 14. minuti, kad je zbog ozljede morao izaći iznimno važni veznjak Stanojević, te u 27., kada Soudani diže na 0:2. Čop je lijepo vidio natrčalog Pivarića na lijevoj strani i dao mu u for, a Dinamov lijevi bek zavrće u sredinu gdje Soudani bježi svom čuvaru i lakoćom poentira.

Soudani ih sasvim dotukao, Čop zaključio priču

Nemoćni su bili igrači Sheriffa do kraja prvog dijela, a i u nastavku. Pokušavali su se vratiti u utakmicu, ali ni Cadu ni Ricardinho ni Luvannor nisu bili raspoloženi, pa je samim time i najistureniji igrač Jhulliam bio sasvim odsječen. Zato jest - Duje Čop. U 61. minuti prizemnim udarcem s 15-ak metara lijevom nogom natjerao je Tomića da još jednom krene po loptu u mrežu.

Do kraja se utakmica sasvim razvodnila, Dinamo je otpustio gas, a Sheriff bezuspješno tražio put do počasnog pogotka...

Zenit razbio Dance, prošla bečka Austrija

U preostale tri dosada završene utakmice izdvojimo prolazak Austrije Beč, koju s trenerske klupe vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica. Nakon minimalnih 1:0 u Beču, Austria je na Islandu kod Hafnarfjordura odigrala susret bez pogodaka.

Zenit je s visokih 5:0 razbio danski Nordsjælland, te prošao s ukupnih 6-0, dok je Metalist pred svojim navijačima rutinski obranio 2-0 s gostovanja kod grčkog PAOK-a odigravši 1:1.

 

Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija, uzvrati:

Hafnarfjordur - Austria Beč 0:0, ukupno 0:1

Zenit St. Peterburg - Nordsjælland 5:0 (Širokov 26, 90, Hulk 50, Aršavin 68), 6:0

Sheriff - Dinamo Zagreb 0:3 (Fernandes 10, Soudani 27, Čop 61), 0:4

Metalist Harkiv - PAOK 1:1 (Blanco 72 / Necid 83), 3:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider