Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On će vratiti navijače

Maminjo sprema nešto senzacionalno: Stiže li 'novi Prosinečki'?

Mamićev projekt stvaranja mega-momčadi u Maksimiru dobiva sve jasnije obrise te se čini kako šlag na tortu tek stiže...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Nisam otputovao u Tiraspol jer sam siguran da ćemo proći Sheriff“, kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nakon što je iznenada napustio zagrebačku Zračnu luku Pleso pred sami odlazak „modre“ ekspedicije u Moldaviju.

>> Dinamo protutnjao Moldavijom: Sheriffu zabili svi napadači!

>> Bomba iz Kijeva: Vukojević dolazi u Dinamo!

Maminjo je imao dobar „feeling“, baš kao i većina navijača Dinama koji su uživo pogledali prvu utakmicu u Zagrebu. Dinamo je u Tiraspolu samo potvrdio ono što je već bilo jasno nakon prve utakmice - da je barem za dvije klase bolji od moldavskog prvaka Sheriffa.

Proradio Fernandes

U Tiraspolu je konačno proradio i čileanski napadač Junior Fernandes koji je golom u ranoj fazi utakmice zapravo zapečatio sudbinu Sheriffa i olakšao praćenje utakmice Kruni Jurčiću koji je u prvim minutama iskazao već uobičajenu nervozu. Jurčiću je zasigurno u glavi bila ona šokantna utakmica s Malmoeom prije dvije godine kada je Dinamo visio do posljednje sekunde iako je u Zagrebu ostvario naoko nedostižnu prednost.

Ovaj put nije bilo drame, a ni šokova, već nakon desete minute sve je bilo jasno. „Modri“ su osigurali minimalno nastup u Europskoj ligi, a s obzirom da će biti nositelji u doigravanju, odnosno posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, imaju lijepu priliku izboriti treći put zaredom Ligu prvaka. Koga god dobili u doigravanju, „modri“ će realno biti favoriti. Protivnika će saznati već 9. kolovoza kada je na rasporedu izvlačenje parova doigravanja. Prve utakmice doigravanja igraju se 20./21. kolovoza, dok su uzvrati na rasporedu 27./28. kolovoza.

Sammir se vraća, stiže Vukojević, odlazi Ademi?

Dinamo će do tada sigurno biti još jači. U Maksimiru se nadaju da bi Sammir mogao biti spreman do doigravanja, a kako trenutačno stvari stoje Dinamo će pojačati i Ognjen Vukojević, hrvatski reprezentativac koji se vraća na Maksimir iz kijevskog Dinama. Prije no što se pronijela vijest o povratku Vukojevića u Dinamo, Mamić je potvrdio kako nastavlja potragu za „kapitalcima“, kazao je da traži iskusnog stopera i centarfora „killera“, a doveo je zadnjeg veznog. To bi moglo značiti da će Maksimir uskoro napustiti Arijan Ademi, za kojim postoji dosta velika potražnja. U svakom slučaju gužva u veznom redu bit će poprilična, a za sve nema mjesta.

Ionako krcatu kasu Dinamo će dodatno popuniti s najmanje 3,4 milijuna eura, koliko mu je zajamčeno plasmanom u doigravanje za Ligu prvaka. Pravi „bingo“ ipak bi bio plasman u Ligu prvaka. Novo natjecanje po skupinama najelitnijeg klupskog natjecanja donijelo bi Dinamu dvanaestak milijuna eura. Mamić, dakle, traži pojačanja s dupke punom torbom eura kako bi došao do još veće zarade. Sve su to razlozi koji nam govore da bi u Dinamu uskoro moglo osvanuti još poneko zvučno ime.

Tko će biti 'novi Prosinečki'?

Vukojevićev povratak razbuktao je spekulacije oko mogućeg zakapanja "ratne sjekire" Mamića i Eduarda da Silve, odnosno Duduova povratka u Dinamo. Još uvijek se čini da je kopernikanski obrat u slučaju „Eduardo protiv Mamića“ teško ostvariv, ali postoje neki signali kako to nije nemoguća misija. U ovom trenutku teško je reći tko je na Dinamovu „radaru“ i je li zbog toga Mamić naprasno odustao od puta u Tiraspol, ali u svakom slučaju projekt stvaranja „mega-momčadi“ dobiva sve jasnije obrise. Sve nam se čini da Maminjo sprema nešto senzacionalno. Šlag na tortu bilo bi ime koje će vratiti gledatelje na stadion, kao onomad kada je Robert Prosinečki „vratio nogomet“ u Zagreb. Pitanje je samo tko će biti „novi Prosinečki“?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider