Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemaju uvid u prijavu

Dinamov odgovor dioničarima Hajduka: 'Državna potpora je potpora države'

Pročitajte Dinamovo priopćenje kojim su odgovorili na prijavu navijača Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prijave koju su Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnijeli navijači Hajduka zbog, kako tvrde, nezakonitih državnih potpora dodijeljenih Dinamu, oglasili su se i iz Maksimira, priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

>> AZTN: Tek treba vidjeti je li Grad Zagreb financirao Dinamo nezakonito

"Nastavno na napise u medijima na temu prijave dioničara Hajduka protiv potpora Grada Zagreba Dinamu, GNK Dinamo se očituje na spomenutu temu.

Prije svega, teško je komentirati prijavu koju nismo u cijelosti vidjeli niti proučili, te da bismo mogli dati bilo kakav detaljan odgovor ili komentar potrebno je dobiti uvid u navedenu prijavu.

Ipak, valja istaknuti činjenicu kako su državne potpore uređene Zakonom o državnim potporama (Narodne novine br. 40/05 i 49/11) te Uredbom Vlade RH o državnim potporama (Narodne novine br. 50/06).

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo o toj vrsti potpore.

Dakle, Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa", stoji u priopćenju Dinama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider