Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Isprika navijačima

Dinamo uzvraća udarac: 'Ljutite se na one koji pljuju u lice čestitog čovjeka'

Dinamo se oglasio službenim priopćenjem u kojem je pojašnjeno zbog čega su uvedene stroge mjere sigurnosti kod kupovine ulaznica za utakmicu s Mariborom u playoffu za Ligu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„GNK Dinamo ovim putem jasno i glasno izražava žalost zbog načina prodaje ulaznica koja je organizirana na veoma strog način kad govorimo o sigurnosnim pitanjima i na koju je prisiljen upravo zbog tretmana svojih 'navijača' koji su posljednjih godina izmasakrirali ovaj klub do granica iznemoglosti.

>> Utakmica za koju su živjeli: 'Zaboravimo sve nesuglasice i budimo jedno!'

>> 'Sve jača represija radi čuvanja vrijedne kasice prasice u koju su Dinamo pretvorili'

GNK Dinamo još jednom želi glasno reći kako staje iza svojih članova i svih svojih navijača koji su se susreli s dosad neviđenim kontrolama prilikom kupnje svojih, toliko željenih, ulaznica. GNK Dinamo im se ovim putem ispričava zbog okolnosti u koje su svi oni stavljeni, a na svoje će 'zahvalnice', nažalost, i ovaj put ispisivati adrese onih koji se nazivaju 'vjernim navijačima'.

Evo zašto. Poštovani naši navijači, istinski navijači, jeste li se ikada susreli s ovakvom kupovinom ulaznica za Dinamove utakmice? Naravno, niste. No, svu svoju ljutnju slobodno usmjerite prema onima koji su vas do toga doveli. Usmjerite ju prema onima koji uništavaju stadion svog kluba i stadione diljem Europe. Usmjerite ju prema onima koji pljuju u lice čestitog čovjeka koji im po godinama može biti djed. Usmjerite ju prema onima zbog kojih godinama vaš klub plaća milijunske kazne UEFA-i. Usmjerite ljutnju prema onima zbog kojih, i pred vama, dragi naši navijači, Dinamo taji adrese svojih prijateljskih utakmica u uljuđenim europskim zemljama.

Slobodno protestirajte pred adresama onih koji dočekuju strane goste u svojoj metropoli, te ih bjesomučno napadaju, pale im autobuse i ugrožavaju život. Slobodno protestirajte pred licima onih koji svoja lica skrivaju dok rade sve to, dok tjeraju strah među običan puk i iskrene ljubitelje sporta. Protestirajte pred skrivenim licima onih zbog kojih se sve više vas boji dovesti dijete na stadion. I na kraju, protestirajte pred njima zbog posljednja dva dana i psihoze u koju ste dovedeni zbog njihovih „darova“ svima vama i nama. Njihovi su darovi odraz njihove 'ljubavi'.

Svoj su voljeni klub i sugrađane stavili u poziciju talaca rigoroznih kazni. Svoj su klub bolnim udarcem bacili u višegodišnju uvjetnu kaznu tijekom koje taj isti klub, ni kriv ni dužan, mora paziti na svaki svoj korak. Na svaku prodanu ulaznicu, na čak naoko najsmješnije i najbenignije pitanje sigurnosti. Jer bilo kakav krivi korak koji je pod povećalom svima znanih nadležnih organa, kako hrvatskih, tako i europskih, bit će strogo kažnjen. Da, dragi naši navijači, po jednima je to naš autogol, a mi samo možemo slijegati ramenima i gledati u kakvu smo nezavidnu, pa i sramotnu situaciju stavljeni.

Svaka promjena na strože, dragi naši navijači, svaka dodatna mjera sigurnosti koju smo ovih dana donosili, pljuska je svima vama, ali i nama, koji ih donosimo s knedlom u grlu. Jer naši vjerni navijači, sve te obitelji, djeca i umirovljenici zaslužili su spektakl i sportsku priču bez ovakvih mrlja. No, moraju u svakome trenutku biti svjesni toga, da Modri klub nije umrljao tu priču. I svi smo u ovoj priči žrtve terora skupine koja nas je dovela do stanja razočaranja, nezamislivih mjera opreza i grča u želucu koji pred ovako lijepu sportsku priču ne bi smjeli postojati.

Ali, nažalost, oni su tu. No, želimo ih se riješiti. Stoga, podignimo u srijedu zajedno na tribinama glas za slobodni Dinamo i vaše pravo da se riješite terora u koji ste i sami stavljeni. Podignimo glas za sportsku priču u kojoj glavnu riječ neće voditi lica destrukcije, već lica pobjede i istinskih građanskih i sportskih vrijednosti!“ stoji u priopćenju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider