Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priopćenje ZZD

'Sve jača represija radi čuvanja vrijedne kasice prasice u koju su Dinamo pretvorili'

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo" poslala je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Najnovija farsa u vezi prodaje ulaznica za utakmicu play-offa Lige prvaka s Mariborom, u kojoj su i najobičniji gledatelji dovedeni preko ruba strpljenja, posljednji je dokaz koliko su vlastodršci u Dinamu spremni na represiju zbog ušutkavanja oporbenih glasova i koliko je preko leđa i dostojanstva SVIH navijača prekršeno zakona ove zemlje, zdravog razuma i morala.

Ovog puta stajemo ne samo iza obespravljenih članova, već i običnih navijača koji se i nama javljaju s neshvatljivim iskustvima s blagajni, a kojima je nelegitimna uprava Dinama prekršila različita prava, uz sve one koje je već ranije stavila na popise "nepoćudnih", i bez stvarnog uporišta u propisima na koje se pozivaju.

Uprava Dinama je, ne samo na dnevnoj bazi, već iz sata u sat, mijenjala pravila i uvjete za kupnju ulaznica i time ne samo prekršila zakone o zaštiti potrošača, trgovačke i građanskopravne propise, već i ustavna prava na jednakost građana. Nakon što su naknadno odustali od suludog pravila da nitko bez osobne iskaznice ne može dobiti ulaznicu i time potpuno onemogućili djeci da budu na utakmici, s blagajni su u ponedjeljak ujutro odbijali i roditelje koji su uzaludno pokazivali zdravstvene iskaznice djece i to nakon višesatnog mučnog čekanja na žegi uzrokovanog ne gužvom, već papirologijom pri skupljanju osobnih podataka koji su se ručno ispunjavali - da bi popodne odlučili ipak prihvaćati iste te iskaznice, dodajući i novo pravilo, da se djeca identificiraju i rodnim listom!

Napominjemo, ti dokumenti služe u sasvim druge svrhe, a najnovija pisana odluka uprave Dinama da za odrasle zdravstvena iskaznica i rodni list NISU valjane isprave, a za djecu JESU - vrhunac je farse.
Dapače, niti jedan od propisa na koje se pozivaju ih ne obvezuje na postavljanje tih uvjeta pred sve navijače - oni ovo popisivanje rade samovoljno!

S obzirom na to da se ulaznice dijele na nagradnim igrama šakom i kapom - hoće li i radijske postaje i dnevni listovi Dinamu dostaviti i detaljne popise osoba koje su ih osvojile i dobile u ruke, s brojem osobne i zdravstvene iskaznice i rodnim listom? Ili su i njima dostavljali popise "nepoćudnih"? Ako ne - zašto ne?
Pitanje je i je li jednaka represija provedena i na navijačima Maribora, zbog čijeg se dolaska ovog puta uprava Dinama nije usudila ispaliti laž kao protiv Ludogorca, da se sa suparničkim klubom, tobože, dogovorila da nema navijača.

Uz navedeno, i dalje je ostalo neodgovoreno od koga je i kojom procedurom, uprava Dinama za svoje popise dobila zaštićene podatke iz službenih evidencija i na kojim osnovama je čak i osobama koje nemaju niti jednu zaštitnu mjeru spriječena kupnja ulaznica.

U ponedjeljak su dehidrirane navijače i roditelje dočekali sasvim drugi uvjeti od onih u subotu i nedjelju, a popodne i dodatni - a da JASNA pravila igre i uvjeti NA VRIJEME i danima prije nisu predočeni svim kupcima. Dapače, mijenjani su iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, iz sata u sat!
Tko još nije shvatio da je ne samo nesposobnost otimača kluba, već i sve jača represija radi čuvanja vrijedne kasice prasice u koju su Dinamo pretvorili, posljedica činjenice da ova uprava ne odgovara nikome?

Dinamo nije u njihovim novčanicima, nego u našim srcima. Stoga, podignimo u srijedu zajedno na tribinama glas za slobodni i demokratski Dinamo i zakonsko pravo članova na izbore!

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider