Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar a nije preskup

Dinamo traži zamjenu za Kelavu: Maminjo ima asa u rukavu!

Dinamo je u srijedu otputovao na zimske pripreme u turski Belek, gdje će „modri“ ostati do 25. siječnja, a nakon čega se vraćaju u Zagreb i 29. siječnja odlaze na završnu glazuru u Međugorje...

Sammir će se pridružiti momčadi izravno u Turskoj. Trebao bi stići u četvrtak ujutro izravno iz Brazila, gdje je bio na odmoru.
Dok će 22 igrača i tri „modra“ vratara pod ravnanjem glavnog trenera Krunoslava Jurčića i kondicijskog stručnjaka Zvonka Komesa brusiti formu i akumulirati snagu za nastavak sezone, Dinamovi čelnici će krenuti u intenzivniju potragu za pojačanjima.

>> Nova pojačanja Hajduka i Dinama: Četiri priče o novom početku

Nakon odlaska Tonela i Domagoja Vide, najveći problem s otvorio na pozicijama stopera, na kojima su „modri“ ostali samo na Josipu Šimuniću i trojici poletaraca (Šimunović, Čalušić i Jedvaj). Nakon što je raskinut ugovor s Bryanom Carrascom, koji se pokazao promašajem, Dinamo je iz Sarajeva doveo Saida Husejinovića, koji bi trebao donijeti ono što Čileanac nije, a to je proboj po bokovima i kvalitetne centaršuteve. Dinamova rak rana već godinama su loše krilne pozicije. Pitanje je hoće Husejinović biti pojačanje?

I da se pokaže kao kvalitetno rješenje, Dinamu bi trebao još jedan dobar krilni nogometaš. Naravno, dobro bi došao i jedan pravi centarfor, ali takvog je na tržištu jako teško naći čak i klubovima znatno veće platežne moći od Dinama.
Međutim, tu ne završava Dinamova potraga za pojačanjima. Jurčić je mnoge iznenadio kada je prije nekoliko dana sasvim otvoreno izjavio:
„Pojačanja tražimo i na mjestu vratara, iako ne zaboravljamo da je Kelava spašavao klub te da su njegove zasluge za plasman u Ligu prvaka doista velike. Novo ime morati imati vrhunsku kvalitetu, ali takvog je teško naći“, kazao je „novi-stari“ trener „modrih“.

Jesu li u Dinamu razočarani Kelavinom ne baš sjajnom formom u jesenskom dijelu sezone, viškom kilograma i navodnim nesportskim životom, možda neslaganjem s trenerom ili je u pitanju nešto sasvim peto, teško je razlučiti. Ali, u Dinamo očito nisu zadovoljni sa svojim vratarom. Da jesu, Jurčić ne bi izjavio to što je izjavio. To se čini se sasvim logičnim. U Dinamu su vjerojatno zaključili kako Kelava mora imati kvalitetnu konkurenciju koja bi ga tjerala na stopostotni angažman.

Bez rezerve koja bi mu puhala za vrat, Kelava se očito malo, neki će reći i malo previše opustio. Dinamo traži vratara koji ima određeni renome, a da pri tom nije odveć skup. Doznajemo da se po tom pitanju nešto „kuha“. Čini se da Maminjo ima asa u rukavu. Prema našim informacijama, u Maksimiru su bacili oko na Marijana Antolovića, bivšeg vratara Cibalije i trenutačnog portira sarajevskog Željezničara, čije se ime već spominjalo u kontekstu Dinama. Da ne bi bilo zabune, transfer nije pred realizacijom, ali iz više izvora saznajemo kako Dinamo ispipava teren.

Antolović je u sezoni 2009/10. bio možda i najbolji vratar HNL-a. Branio je naprosto sjajno što mu je u ljeto 2010. donijelo transfer u poljsku Legiju, a Cibaliji najveću odštetu u povijesti kluba, navodno oko 500.000 eura. Antolović se nije snašao u Poljskoj pa je uskoro otišao na posudbu u Borac iz Banja Luke, a potom u Željezničar, gdje se ponovno vratio u staru formu. Antoloviću su tek 23 godine (visok 195cm), što znači da je dovoljno mlad i da Dinamo može na njega računati u budućnosti, kada i ako Kelava ostvari transfer u inozemstvo. Ako se Kelava ne uozbilji, nije isključeno da bi ga Antolović i izgurao s vrata. No, to su za sada samo spekulacije. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider