Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bit ću veliki igrač'

Nova pojačanja Hajduka i Dinama: Četiri priče o novom početku

Dvojica novih igrača Dinama imaju isto inozemno iskustvo - kratak okus bundesligaških terena i povratak u poznatije okruženje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Said Husejinović već je bio pred potpisom za sofijski CSKA, no...

"Trebao sam završiti, ali kad je Mamić zvao sve je bilo drugačije, jer Dinamo je ipak veći klub od CSKA", tvrdi Said, iza kojeg je sjajna polusezona u dresu Sarajeva.

"Uzor mi je jedan jedini Zinedine Zidane, nadam se da ću nešto od njega uzeti i uraditi na terenu", vjeruje Husejinović, kojemu samopouzdanja ne nedostaje: "Ne bih rekao da sam avlijski igrač, ali bit ću veliki igrač."

Zvonka Pamića nakon dobrih igara u Karlovcu i mladoj reprezentaciji kupio je Bayer Leverkusen pa posuđivao Freiburgu i Duisburgu, da bi na početkom ove godine završio u Maksimiru.

"Čim stigne ponuda Dinama mislim da ne treba razmišljati, to je ipak najbolji klub u Hrvatskoj, a i šire. U Duisburgu sam još nešto i igrao, ali napredovao baš i nisam. Zato sam i došao ovdje", kazao je Pamić.

Poljudski novaci nastupili su nešto skromnije od Husejinovića. Antonio Jakoliš došao je u Hajduk nakon što se kao igrač Dnjipra na posudbi u Krivbasu nije uspio nametnuti.

"Ja mislim da moj odlazak u Ukrajinu nije bio promašaj, to je bilo jedno novo iskustvo jer praktički sam otišao kao dječak s 19. godina, okusio sam inozemni kruh i naučio kako se treba ponašati na terenu i izvan njega", kazao je Jakoliš koji je uzeo Vukušićevu 13-icu:

"Nadam se da ću biti jednako uspješan kao Ante, veliki je teret na meni, ali nadam se da ću to opravdati."

Visoki stoper Zoran Nižić četiri je godine proveo u Belgiji: "Imam 85 utakmica u nogama u drugoj ligi, okusio sam profi kruh i pravi rad jer sam otišao tamo sa samo 19 godina", samouvjereno će Nižić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider