Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda noć na Maksimiru

Nebeski skok Rukavine za slavlje Dinama: Sheriff pao u finišu!

Dinamo je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka ipak uspio steći prednost uoči uzvrata.

Hrvatski prvak na Maksimiru je slavio s 1:0 protiv Sheriffa, a jedini pogodak zabio je u 89. minuti Ante Rukavina. Uzvrat se igra iduću srijedu u Tiraspolu, a ukoliko uspije izboriti prolaz u četvrto pretkolo, Dinamo će automatski osigurati nastup u Europi najmanje do prosinca.

>> Policija zbog vrijeđanja Mamića upala na sjever, Boysi se razišli!

U 89. je minuti Portugalac Ivo Pinto nabacio s desnog krila, a Ante Rukavina je nadskočio obranu Moldavaca i s desetak metara glavom donio pobjedu Dinamu.

Momčad Krunoslava Jurčića je bila dominantna na terenu, uputila je znatno veći broj udaraca prema golu od gostiju iz Tiraspola (18:3), ali samo je jedna lopta završila iza leđa hrvatskog vratara Vjekoslava Tomića.

Totalna dominacija umalo ostala nenaplaćena

Promašivali su u prvom poluvremenu Husejinović (zicer iskosa s lijeve strane u 17. minuti), zatim Čop (22. minuta iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca), a opet je među najboljima bio Alžirac Soudani, s kojim je obrana Moldavaca na jedvite jade izlazila na kraj. Ovaj put raspoložen je bio i Junior Fernandes, ali lopta ni njemu nije htjela u gol.

Gosti su se uglavnom orijentirali na kontre i polukontre, ali nikako nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Modrima, u čijim su redovima Šimunić i Addy rutinski držali posljednji red.

U drugoj minuti nastavka opravdano je zbog zaleđa poništen pogodak Soudanija, da bi nešto kasnije, u 55. minuti utakmice, stoper Sheriffa izbio ispred Čopa u posljednji trenutak.

Zelenika spasio Dinamo da utakmica ne ode u krivom smjeru

U jeku Dinamove dominacije, u 69. minuti, dok se igralo na 20 metara od gostujućeg gola, sijevnula je kontra Sheriffa tri na tri, jedna parabola je došla do Ricardinha koji tuče s 10-ak metara glavom, ali Zelenika spašava Dinamo!

Pet minuta kasnije iz igre je morao van Soudani (ne zna se je li u pitanju nekakva ozbiljnija ozljeda), a zamijenio ga je Rukavina što se u samom finišu pokazalo kao pun pogodak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider