Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta atmosfera

Policija: 300 Boysa je popisano i pušteno, privedenih je 67

Bad Blue Boysi dobar dio utakmice Dinamo - Sheriff posvetili su vrijeđanju Zdravka Mamića.

Tek što je lopta krenula s centra, zaorilo je 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje', sa sjeverne tribine, na kojoj su se ovaj put stacionirali najžešći Dinamovi navijači.

>> Nebeski skok Rukavine za veliko slavlje Dinama: Sheriff pao u finišu!

U njihovom skandiranju konstantno se izmjenjivala podrška Dinamu i vrijeđanje izvršnog predsjednika kluba. Osim već spomenutog povika, moglo se čuti i 'Zdravko Mamić, ratni profiter'.

Nakon što je službeni spiker u više navrata prenosio poruku policije da se prestane s vrijeđanjem kako bi se izbjegla intervencija na sjeveru, BBB nisu prestajali, pa su pripadnici interventne policije sredinom drugog poluvremena ušli na sjevernu tribinu.

Nakon što su suzili prostor na sjevernoj tribini, organi reda (policija i zaštitari) okružili su i Boyse koji su ostali na tribini, te su se svi navijači sa sjevera razišli bez izgreda.

Iz PU zagrebačke priopćili su kako je "dio sjeverne tribine ispražnjen zbog neprimjerenog navijanja": "Privedeno je 67 osoba, od čega 59 zbog neposjedovanja dokumenata.

Po utvrđivanju njihova identiteta policija ih je pustila, no u tijeku je kriminalističko istraživanje u vezi ostalih popisanih i snimljenih navijača zbog utvrđivanja eventualne kaznene, odnosno prekršajne odgovornosti. Još tijekom utakmice, na kojoj je bilo oko deset tisuća ljudi, skupina navijača na sjevernoj tribini više je puta preko službenog spikera bila upozorena na protupravno ponašanje, a zbog oglušavanja na upozorenja, u 66. minuti je ispražnjen dio tribine. Pod nadzorom interventnih policajaca bilo je oko 300 navijača koji su nakon popisivanja i snimanja pušteni", izvijestila je zagrebačka policija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider