Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo se poigrava Barcelonom? Bili bi neviđeno blesavi!

Što je prava istina oko mogućeg transfera Alena Halilovića u Barcelonu, pitaju se navijači Dinama i svekolika hrvatska sportska javnost…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ide li Alen Halilović doista u Barcelonu, odnosno koliko je od nje udaljen i naposljetku traži li uopće Barcelona Halilovića? Sve su to pitanja koja se ovih dana mogu čuti u nogometnim forumima i kuloarima.

Zašto bi Halilović 'morao' na Svjetsko prvenstvo?

Trener Dinama Zoran Mamić demantirao je glasine kako su predstavnici Barcelone stigli u Zagreb po Alena Halilovića. Neki su zlurado već počeli komentirati da je cijela priča iskonstruirana u Plavim salonima kako bi svojem mladom igraču podigli cijenu. Na pravi pogled doista je intrigantno da čelnici Dinama najavljuju pregovore i transfer svojeg igrača u precizirani klub. Do sada su se u pravilu pregovori s velikim klubovima uvijek držali u velikoj tajnosti, jer su to tražili zainteresirani klubovi, što je sasvim logično.

Dinamo je morao jamčiti diskreciju svojim poslovnim partnerima koji su prijetili prekidom pregovara ako informacije osvanu u medijima. To je nepisano pravilo koje se poštuje u svijetu nogometa i općenito biznisa. Novinari bi ponekad „provalili priču“ prije zaključenja transfera, ali to su više bile iznimke nego pravilo. Kad bi se to dogodilo, u Maksimiru su znali optužiti medije da su im uništili ili zamalo uništili posao te ugrozili kredibilitet kod nekih budućih poslova. Jer, ugled se teško stječe i brzo gubi, nitko ne voli poslovati s ljudima kojima se ne može vjerovati.

Zašto bi se Dinamo poigravao ugledom Barcelone?

Stoga se postavlja logično pitanje: bi li se čelnici Dinamo poigravali s tako uglednim, moćnim i utjecajnim klubom kao što je Barcelona? Možemo govoriti o taktici nabijanja cijene igračima spominjanjem imena razno-raznih klubova koji su neformalno izrazili interes, ali javno reći da je jedan od najvećih klubova na svijetu zainteresiran za vašeg igrača, da je već poslao službenu ponudu koja je odbijena te da je spreman poslati svoje predstavnike kako bi nastavio pregovore, a da sve to nije istina, to bi doista graničilo s poslovnim samoubojstvom pa čak i ludilom.

Zamislite da se Barcelona javi i sve demantira? Čelnici Dinama ispali bi u najmanju ruku neozbiljni, da ne kažemo ridikulozni, smijala bi im se cijela Europa. Zar su u Dinamo toliko blesavi da prihvate taj rizik? Čisto sumnjamo. Čelnicima Dinama može se štošta prigovoriti, ali da su toliko naivni… Da ne znaju posao, zasigurno ne bi imali toliko uspjeha s transferima svojih igrača.

Ide li Alen Halilović u Barcelonu?

Ukupno glasova:

Zašto se Barcelona ne oglašava?

Međutim, simptomatično je da se Barcelona ne javlja. Katalonci nisu službeno potvrdili, ali niti demantirali zainteresiranost za Dinamova velikog talenta. Iz toga se može puno toga iščitati. Da nisu zainteresirani i da nisu u kontaktu s čelnicima Dinama, zašto bi šutjeli i pustili da se obmanjuje španjolska javnost? Priča o Haliloviću i zainteresiranosti Barcelone za njegove usluge osvanula je prije nekoliko tjedana u gotovo svim španjolskom sportskim listovima i portalima.

Halilović je bio udarna priča najutjecajnijih katalonskih medija, nadjenuli su mu nadimak „balkanski Messi“, što nije izmišljotina hrvatskih novinara. Svatko tko ima pristup internetu sve navedeno može lako provjeriti. Zašto bi Barcelona šutjela i pustila da se priča vrti u nedogled? Nema smisla, zar ne?

Logika govori da je Barcelona doista zainteresirana za Halilovića i da nije od Dinama zatražila da to drži u tajnosti, no pitanje je dokle su stigli pregovori i hoće li Halilović doista na kraju završiti na Camp Nouu? Predsjednik Dinama Mirko Barišić nedavno je dao naslutiti kako je posao pri kraju. Eksplicite je izjavio da su ostale još sam neke finese do zaključenja pregovora. Ne znamo točno što je posrijedi, možda Halilović doista neće u Barcelonu, možda se pojavi klub s izdašnijom ponudom, ali da se nešto „kuha“ na relaciji Maksimir – Camp Nou, čini nam se sasvim logičnim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider