Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idete?

Dinamo poziva navijače: Besplatan ulaz na sjever Maksimira!

Uoči nastavka sezone kompletna momčad Dinama predvođena trenerom Zoranom Mamićem, direktorom Tomislavom Svetinom i „časnikom za vezu s navijačima“ Markom Kužeom izašla je pred novinare na press-konferenciji u Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo u četvrtak otvara proljetni dio sezone zaostalom utakmicom iz 17. kola s Istrom u Puli, a tri dana kasnije gostuje na Kantridi kod Rijeke.

„Svjesni smo važnosti utakmice u Puli i što nam ona nosi te terena koji nas tamo očekuje. Stoga smo se adekvatno pripremali, trenirali smo na sličnom terenu. Neće biti uvjeta za neku kvalitetniju pas igru pa će presuditi borba, htjenje, angažman…“, kazao je Zoran Mamić koji ne može računati na ranije ozlijeđene Brozovića, Pivarića, Šimunovića i Husejinovića, ali ni na francusko pojačanje Taravela te Juniora Fernandesa.

„Taravel još nije spreman, a Fernandes ima problema s koljenom. Istra nam je tradicionalno neugodan protivnik. I oni imaju dosta problema s ozljedama. Ako budemo na našoj razini, protivnici u HNL-u nemaju šanse“, ističe Mamić.

„Naša je želja da igramo atraktivno, da igramo brzo, ali najveći naglasak ćemo staviti na poštivanju igre i koncentraciji. To je bio segment koji nije bio dobar u prošlosti, posebice u Europi.“

Hoće li atmosfera u momčadi biti bolja nakon odlaska Sammira?

„Nije bio samo Sammir naš problem. I drugi igrači su pravili probleme, ne samo što se tiče nesportskog života nego i poštivanja obveza u igri“, kazao je Mamić.

Moguća je odgoda utakmice na Kantridi.

„Ako dođe do toga, mi ćemo se prilagoditi. Ne možemo protiv više sile.“

Hoće li Brazilac Cleyton debitirati u Puli?

„Cleyton će biti u sastavu ako se ne dogodi nešto na treningu“, zaključio je Mamić.

Direktor Tomislav Svetina pozvao je navijače na Maksimir.

„Pozivamo sve naše navijače koji su sigurno spremni podržati ovaj Dinamo. Svi pamtimo peticu protiv Hajduka, mislim da možemo nastaviti u tom ritmu. Želimo da se stvari promijene, postoji volja, mislim da će se to pokazati u skoro vrijeme. Pozivamo sve navijače, jer svjesni smo što takva podrška znači, želimo podršku, jer ovaj grad i ova momčad to zaslužuju. Iz toga razloga napravit ćemo korake da ponovno uživaju na Maksimiru, da uživaju na njemu kao što je to nekoć bilo.“

Sjeverna tribina besplatna

Marko Kuže dodaje:

„Posljednjih tjedana intenzivno sam komunicirao s navijačima preko Facebooka i maila. Od strane kluba usvojen je prijedlog da se sjeverna tribina otvori za navijače, odnosno da ulaz bude besplatan“, kazao je Kuže.

Kratko je riječ uzeo i kapetan Dinama Josip Šimunić.

„Kao kapetan momčadi pozivam sve navijače na stadion, pozivam ih na sjever, znam što znači kada je stadion pun.“

Jerko Leko odigrao je pregršt velikih utakmica na Maksimiru.

„Ništa se ne može usporediti s punim Maksimirom. Kao klub i navijači zaslužujemo veći broj navijača na stadionu. Nadam se da ćemo zadovoljiti ukuse navijača i da ćemo svi zajedno u Ligu prvaka.“

Domagoj Antolić je istaknuo:

„Kao klinac sam volio otići na stadion. Atmosfera je bila sjajna, navijači su nosili momčad do pobjeda. Nadao sam se da će i mene čekati pune tribina i podrška navijača.“

Postignut dogovor s BBB-ima

Tomislav Svetina kaže kako ne očekuje da će se već u prvoj utakmici listom dogoditi drugačija situacija i da će se sve krpom prebrisati.

„Neslaganje navijača može se pokazati na bezbroj načina, ali pozivam ih na stadion da podrže momčad. Vjerujem da ćemo do kraja sezone napraviti pomak“, ističe Svetina i dodaje:

„Odmaknut ćemo mrežu na sjevernoj tribini. Bila je tamo zbog baklji. Mislim da se to više neće događati.“

Je li se razgovaralo s jezgrom BBB-a?

„U Zagrebu postoji četiri udruge, a mi smo razgovarali s tri i pol. S nekim nismo mogli razgovarati jer su, nažalost, u zatvoru“, kaže Svetina.

Zoran Mamić dodaje:

„Razgovarali smo sa skupinama koje do sada nisu bile spremne iz različitih razloga podržavati momčad. To će se sada promijeniti.“

Je li istina da klub ponudio određene ustupke BBB-ima?

„Govorilo se da smo im nudili novce i razne ustupke. Ništa od toga nije točno.“

Što je s vaučerima?

„Vaučeri ipak ostaju. Takav stav zauzet je na sjednici Vijeća prije desetak dana“, kazao je Svetina.

Na kraju je riječ uzeo Soudani.

„Shvaćam situaciju s navijačima, ali nadam se da će nas podržati. Dinamo ne može bez navijača“, kazao je alžirski reprezentativac i zaradio pljesak suigrača.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider