Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Nogomet
'Bili smo baš dobri'

Dinamo pobijedio Dynamo: Čop zabio dva gola, mladi stoper oduševio!

Dinamo je odigrao i drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u turskoj Antalyji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suparnik Modrih ponovo je bio njemački drugoligaš, a nakon minimalnog poraza (0:1) od Münchena 1860, hrvatski prvak ovoga puta bio je uspješniji protiv imenjaka Dynama iz Dresdena. Bilo je 2:0 za Zagrepčane, a oba pogotka zabio je Duje Čop u prvom poluvremenu. Preciznije, u 14. i 35. minuti.

„Drago mi je što sam zabio, ja sam napadač i uvijek je lijepo zabiti. Ipak, najbitnije je da smo odigrali dosta dobro i pobijedili, iako rezultat i nije toliko bitan. Vidjelo se na terenu da smo usvojili ideje trenera Jurčića, dominirali smo i bili puno bolji. Možemo biti zadovoljni“, kazao je Čop po završetku dvoboja za klupsku stranicu.

Odličan je bio i Mateo Kovačić, asistent za prvi pogodak.

„Igrali smo baš dobro. Ovo su pripreme i umorni smo od treninga, no dominirali smo, imali loptu u posjedu i stvarali prilike kroz igru. To je dobro, a uostalom oba gola bili su rezultat lijepih akcija. Već se pomalo vidi rezultat napornog rada na treninzima“, rekao je Kovačić za klupsku stranicu.

Inače, Kruno Jurčić na teren je poslao dvije momčadi, pa su igrali zapravo svi osim Alena Halilovića koji ima problema s crijevnom virozom. Osim dvostrukog strijelca Čopa, te autora fantastične asistencije Kovačića, posebno se iskazao i mladi stoper Tin Jedvaj. Za Dynamo Dresden, trenutno 16. sastav njemačke 2. lige (2. Bundesliga), nastupila su i dva naša igrača – mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković i napadač Ivan Miličević koji je u Dresden stigao na probu iz Osijeka.

Sastav Dinama: Kelava, Vrsaljko, Šimunović, Šimunić, Ibanez, Ademi, Brozović, Kovačić, Sammir, Čop, Beqiraj; drugo poluvrijeme: Zelenika, Tomečak, Jedvaj, Čalušić, Pivarić, Leko, Kolar (od 75. Brodić), Husejinović, Pamić, Rukavina, Krstanović.

Zagrepčani sljedeću test utakmicu imaju u ponedjeljak, a protivnik je ukrajinski Volyn.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider