Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čestitali Rakitić i Chicharito

Dinamo 'na krovu svijeta': Ostvarili snove u 'kazalištu snova'!

Dinamo je u finalu najcjenjenijeg svjetskog turnira igrača do 15 godina pobijedio Milan 2:1 nakon produžetka...

Kadeti Dinama pobjedom su nad Milanom od 2:1 nakon produžetka osvojili Nike Premier Cup u Manchesteru, najcjenjeniji svjetski turnir nogometaša do 15 godina.

>> Veliki uspjeh: Modri na jubilarnoj utakmici legende Uniteda!

Dinamo se tako pridružio elitnom društvu klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Porto, Corinthians, Manchester City i drugi koji se mogu pohvaliti kako su u posljednjih 20 godina osvojili ovaj vrijedan turnir. Mnogi ovaj turnir smatraju i neslužbenim klupskim svjetskim prvenstvom u ovoj kategoriji. Jer, radi se o turniru na kojem sudjeluje više od 8000 klubova iz cijelog svijeta, a u koji Nike ulaže oko 30 milijuna eura.

Ostvarili snove u 'kazalištu snova'

„Ponosni smo uspjehom koji smo postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom 'kazalištu snova' u Manchesteru, a osvajanje trofeja je nešto što nitko od nas neće nikada zaboraviti. Zaista poseban osjećaj“, kazao je oduševljeni trener Krešimir Gojun nakon pobjede pa nastavio.

Borovec i Lovren zabili u finalu

Dinamo je do trofeja došao vrlo napetom finalnom utakmicom koja se igrala na legendarnom Old Traffordu, kao predigra prijateljskom susretu Manchester Uniteda i Seville. Modre je u vodstvo doveo Borna Borovec krasnim pogotkom lijevom nogom s 20 metara u rašlje. Ipak, Milan je izjednačio pa se krenulo u produžetku u trajanju 2x5 minuta, a već u prvom su Modri zabili za pobjedu. Strijelac pobjedničkog pogodaka bio je talentirani Davor Lovren, mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena:

Najbolji na svijetu

„Ne znam uopće što bih rekao koliko sam sretan. Jako smo umorni, 'nalupali' su nas skoro sve momčadi, ali zbog onog trenutka kada smo dignuli pehar na Old Traffordu se sve isplatilo. Presretni smo! Najbolji smo, svijetu smo pokazali kakvu Dinamo ima školu i ovo je trenutak koji nikada nećemo zaboraviti“, poručio je Lovren.

Na putu do finala Modri su skupni B zauzeli prvo mjesto pobjedom protiv Milana, s kojim su se ponovno sastali u finalu, odigrali neriješeno s ganskim predstavnikom, a drugi dan bili bolji od kineskog Shandonga i Boca Juniorsa. U četvrtfinalu su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili južnokorejski Ulsan, a polufinalu Arsenal također nakon jedanaesteraca.

Rakitić i Chicharito čestitali Modrima

Mladim igračima Dinama čestitali su hrvatski reprezentativac i veznjak Seville Ivan Rakitić te zvijezda Manchester Uniteda Javier Hernandez - Chicharito. Rakitić je gledao drugo poluvrijeme utakmice budući da je njegova Sevilla poslije igrala s Manchesterom United u prijateljskoj utakmici kojom je obilježeno točno 11 godina od kada je na Old Trafford stigao Rio Ferdinand.

Rakitić je čestitao igračima i trenerima Dinama. Chicharito je Modrima predao pehar za pobjednika turnira. Momčad Dinama u Zagreb se vraća u subotu. U Zračnu luku Pleso sletjet će oko 22.30.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider