Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale na Old Traffordu

Veliki uspjeh: Modri na jubilarnoj utakmici legende Uniteda!

Kadeti Dinama pobijedili su Arsenal u polufinalu prestižnog turnira koji se igra u Manchesteru, a u finalu igraju protiv Milana na Old Traffordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kadeti Dinama igrat će protiv Milana u finalu prestižnog Nike Premier Cupa, turnira kojeg mnogi smatraju najjačim u svijetu u uzrastu nogometaša do 15 godina, a koji organizira Manchester United. Modri su u polufinalu izbacili Arsenal, jednog od glavnih favorita turnira. Nakon vrlo zahtjevne i napete utakmice u regularnom vremenu nije bilo pogodaka te je došlo do izvođenja jedanaesteraca gdje su Modri bili uspješniji konačnim rezultatom 5:3.

Finale se igra u petak u 17:15 po lokalnom vremenu. Dinamo i Milan već su igrali u skupini, a pobijedili su Modri s 2:1. Inače, finale se igra na stadionu Old Trafford kao predigra jubilarne utakmice u čast Rija Ferdinanda, koji slavi 11 godina od dolaska na Old Trafford, u kojoj će igrati Manchester United i Sevilla, hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

"Ponosni smo uspjehom koji smo dosada postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom Kazalištu snova. Sretan sam što je ovo prvi put da će jedna hrvatska momčad nastupiti u finalu koji ove godine slavi svoju jubilarnu 20-godišnjicu. Drago nam je prezentirati svijetu rad naše nogometna škole, koja je izuzetno cijenjena na svjetskoj nogometnoj mapi", poručio je Gojun.

Nakon osvojenog prvog mjesta na Europskoj završnici, mlada momčad trenera Gojuna plasirala se na svjetsku završnicu gdje je odmjerila snage s momčadima sa svih kontinenata. Iako su imali najtežu skupinu na turniru, kadeti Dinama izborili su prvo mjesto u skupini. Modri su u četvrtfinalu izbacili južnokorejski Ulsan Hyundai nakon izvođenja jedanaesteraca, a potom u polufinalu spomenuti Arsenal.


Rezultati u skupini: Dinamo – Right to dream (Gana) 1:1, Dinamo – AC Milan 2:1, Dinamo – Shandong Luneng (Kina) 8:0, Dinamo – Boca Juniors (Argentina) 3:2

Četvrtfinale:
Dinamo - Ulsan Hyundai (1:1) nakon jedanaesteraca 6:4

Polufinale:
Dinamo - Arsenal (0:0) nakon jedanaesteraca 5:3

Finale:
Dinamo - Milan (9. kolovoza)

Igrači: Adrian Šemper, Matej Hudeček, Borna Sosa, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Luka Pasariček, Nikola Moro, Borna Borovec, Josip Brekalo, Karlo Igor Majić, Davor Lovren, Dino Halilović, Adrian Zenko, Andreas Antić, Bruno Goda, Kristijan Sabolović

Stručni stožer: Krešimir Gojun, Milan Šnjarić, Jasmin Osmanović, Sebastijan Grgac

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider